Jaki rodzaj instalacji gazowej go 1.8 benz 90km GT

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez juma85 » 5 lis 2007, o 22:51

Witam.Potrzebuje wszelkiego rodzaju informacji na ten temat.Pytałem w wielu punktach gdzie montują gazoline i wersje są różne.W nim jest monowtrysk silnik o oznaczeniu ABS
juma
juma85
Berbeć

Postprzez Bartek19mm » 6 lis 2007, o 00:27

Ja już kolego zrobiłem 65 000 tyś na LPG i odpukać jest ok z instalacją.
polecam landirenzo tylko weź najdroższą w sensie najlepszą możliwą do założenia na monowtrysk nie daj się skusić tańszą ceną to odbija się na jakości reduktora i pozostałych podzespołów instalacji, koszt to ok 1700-1800zł
Bartek19mm
Berbeć

Postprzez Docent » 6 lis 2007, o 01:39

BRC, Landi, Lovato wszystkie są dobre :) zależy tylko jaki fachowiec będzie montował ;) jak spierdzielą to i najlepsza nie pomoże :evil:
Docent
Berbeć

Postprzez miras » 6 lis 2007, o 09:24

Zgadzam się z Docentem wszystko trzeba wykonać odpowiednio, ja mam też 1.8 GT z oznaczeniem silnika ABS mam instalacje TOMASETTO i jest super.
miras
Czytacz

Postprzez GrEgMk3 » 14 lis 2007, o 22:10

Poszukaj
firma witex swarożyn okolice tczewa

Tam zakładałem jak na razie jest ok instalacja mi sie raz rozregulowała ale z tego co czytałem to norma na początku

Instalacja nie jest droga 1600zł

Warsztat wybrałem z polecenia wielu osób

Pozdro
GrEgMk3
Berbeć

Postprzez DomiNICK » 22 mar 2008, o 17:10

co do kosztu i jakość instalacji można coś wywnioskować z tych postów, czy może ktoś określić średnie spalanie silnika 1.8 przy spokojnej jeździe, bo zastanawiam się o ile będzie taniej na gazie!? i czy warto inwestować w instalacje! ??????
DomiNICK
Berbeć

Postprzez valenti.no » 22 mar 2008, o 17:18

przy spokojnej jeździe to moj 2 litrówy pali 10,0 - 10,5 po mieście, poza 8-9.. ale przy naprawde bardzo spokojnej jeździe... weź pod uwage droższe przeglądy (180 zł) wymiany filtrów gazu itd. jak robisz od 15 000 rocznie i zamierzasz troche pojeździc tym autem to sie opłaca :-)
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez MysieQ » 22 mar 2008, o 21:58

1.8 ABS [90PS] + LPG BRC Just Heavy

"Just Heavy to nowy system wtrysku typu równoległego charakteryzujacy sie szczególnym samoprzystosowaniem, pozwalajacym na zamontowanie instalacji gazowej w samochodach podlegajacych róznym normom przeciw zanieczyszczeniu. System jest łatwy do zamontowania, z niewielka iloscia połaczen elektrycznych. Regulacja systemu Just Heavy opiera sie na samozapamietaniu parametrów. Stałe osiagi zapewnia ciagłe samoprzystosowanie sie systemu. System Just Heavy pozwala na emulacje kazdego typu sondy Lambda i jest kompatybilny z systemami EOBD najnowszych modeli samochodowych.. System Just Heavy charakteryzuje sie brakiem mieszalnika. Dzieki wtryskowi gazu w poblizu zaworów ssacych wyeliminowano cofanie płomienia zwrotnego tzw. strzały, wyeliminowano równiez strate mocy, która mozna było zauwazyc w tradycyjnych systemach. System Just Heavy składa sie z jednego zestawu podstawowego, dobieranego na podstawie typologii i ilosci cylindrów silnika samochodowego."

Powiem tylko tyle - na PB mam problemy a LPG cyka jak w zegareczku, to chyba o czymś świadczy, prawda? :-)

Z własnych obserwacji - autko bardzo dynamiczne na LPG, różnica w przyspieszeniu jest ale minimalna, wiadoma sprawa że to nie sekwencja.. Natomiast narzekać absolutnie nie można, autko ma już zrobione ponad 60 tys. na instalacji i żadne usterki nie wystąpiły. Bardzo dobrze konfiguruje się z elektroniką auta, diody ładnie wskazują poziom LPG, just heavy ma tryb przełącznika manualnego benzyny, automatyczny (po osiągnięciu odpowiedniej temperatury i obrotów sam przechodzi na lpg) i oczywiście tryb przełącznika manualnego lpg. Jeżeli chodzi o spalanie to przy spokojnej jeździe (do 2500 tys. obr/min - i wrzutka kolejnego biegu) to tą metodą w cyklu mieszanym (trasa + miasto - tu przewaga bo dojazdy do pracy na krótką trasę) wyszlo ok. 9,5 l/100. To chyba nie tragicznie, prawda? A lata i ciepłych dni jeszcze nie ma ;-) Opinie innych? - kolega mial Peugeot'a 206 z lovato, po zakupie autka otworzyłem mache by spojrzał na motor, zerknął i od razu stwiedził, że musze miec dobrą instalkę lpg założoną bo widzi u mnie porządny parownik. Toteż taka była jego sugestia.

Wybór oczywiście należy do Ciebie ale ja jako zadowolony nabywca tylko mogę polecić, pozdrawiam szanownych forumowiczów i chętnie poczytam posty o waszych instalacjach :-) Pochwalcie się Panowie czym sprzęt zagazowany..
MysieQ
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe