1.8 ABS [90PS] + LPG BRC Just Heavy
"Just Heavy to nowy system wtrysku typu równoległego charakteryzujacy sie szczególnym samoprzystosowaniem, pozwalajacym na zamontowanie instalacji gazowej w samochodach podlegajacych róznym normom przeciw zanieczyszczeniu. System jest łatwy do zamontowania, z niewielka iloscia połaczen elektrycznych. Regulacja systemu Just Heavy opiera sie na samozapamietaniu parametrów. Stałe osiagi zapewnia ciagłe samoprzystosowanie sie systemu. System Just Heavy pozwala na emulacje kazdego typu sondy Lambda i jest kompatybilny z systemami EOBD najnowszych modeli samochodowych.. System Just Heavy charakteryzuje sie brakiem mieszalnika. Dzieki wtryskowi gazu w poblizu zaworów ssacych
wyeliminowano cofanie płomienia zwrotnego tzw. strzały, wyeliminowano równiez strate mocy, która mozna było zauwazyc w tradycyjnych systemach. System Just Heavy składa sie z jednego zestawu podstawowego, dobieranego na podstawie typologii i ilosci cylindrów silnika samochodowego."
Powiem tylko tyle - na PB mam problemy a LPG cyka jak w zegareczku, to chyba o czymś świadczy, prawda?
Z własnych obserwacji - autko bardzo dynamiczne na LPG, różnica w przyspieszeniu jest ale minimalna, wiadoma sprawa że to nie sekwencja.. Natomiast narzekać absolutnie nie można, autko ma już zrobione ponad 60 tys. na instalacji i żadne usterki nie wystąpiły. Bardzo dobrze konfiguruje się z elektroniką auta, diody ładnie wskazują poziom LPG, just heavy ma tryb przełącznika manualnego benzyny, automatyczny (po osiągnięciu odpowiedniej temperatury i obrotów sam przechodzi na lpg) i oczywiście tryb przełącznika manualnego lpg. Jeżeli chodzi o spalanie to przy spokojnej jeździe (do 2500 tys. obr/min - i wrzutka kolejnego biegu) to tą metodą w cyklu mieszanym (trasa + miasto - tu przewaga bo dojazdy do pracy na krótką trasę) wyszlo ok. 9,5 l/100. To chyba nie tragicznie, prawda? A lata i ciepłych dni jeszcze nie ma
Opinie innych? - kolega mial Peugeot'a 206 z lovato, po zakupie autka otworzyłem mache by spojrzał na motor, zerknął i od razu stwiedził, że musze miec dobrą instalkę lpg założoną bo widzi u mnie porządny parownik. Toteż taka była jego sugestia.
Wybór oczywiście należy do Ciebie ale ja jako zadowolony nabywca tylko mogę polecić, pozdrawiam szanownych forumowiczów i chętnie poczytam posty o waszych instalacjach
Pochwalcie się Panowie czym sprzęt zagazowany..