Kilka drobiazgow ale...

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Kilka drobiazgow ale...

Postprzez Ugly » 23 maja 2009, o 12:37

Witam Wszystkich,
Mam pare drazniacych drobiazgow z moim golfem 1,4 '96 ktore moze dzieki Waszej wiedzy uda mi sie usunac:
1. po pierwsze i najbardziej bolace to spalanie ktore przez dwa lata uzytkowania nie spadlo ponizej 9,5/100 a srednia to jakies 10,5 ( sprawdzalem sonde i na kompie nie wyskakuja zadne bledy oraz na analizatorze spalin tez jest oki)
2. przy zimnym (70-90oC) silniku przy predkosci 80-100km/h jest slyszalny pisk dochodzacy z prawego przedniego kola. nie jest to zawsze ale zdecydowanie czesciej w zime (sprawdzalem pasek i jest oki)
3. sprzeglo tzn szarpanie przy ruszaniu (sprzeglo nie slizga sie) zeby ruszyc plynnie i nie odwalic na swiatlach zabki trzeba go lekko przygazowac
4. pytanie troche z innej beczki czy moge zastosowac inne dystanse na przednie kola a inne na tylne?
to tyle reszta dziala super! :-)
pozdrawiam i z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Ugly
VIP

Kilka drobiazgow ale...

Postprzez krisss.79 » 23 maja 2009, o 14:41

Ugly powiem ci tak ,z tym spalaniem to jest roznie,tobie pali 10,5 mi teraz 8,5 a innym 7litrow,szczerze niewiem od czego to zalezy,na spalanie pewnie ma duzy wplyw odcinki jakie pokonujesz,jesli sa to odcinki 3,4 km to takie spalanie jest mozliwe.A jakie masz spalanie w trasie?,jesli w normie to problem tkwi pewnie w twojej technice jazdy i odcinkach jakie robisz ;-)
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
krisss.79
Badacz tematu

Postprzez rogal133 » 23 maja 2009, o 14:58

a to ze szarpie przy ruszaniu to moze byc walniety docisk albo uszczelniacz na skrzyni puszcza olej i tarcza sie przykleja do kolazamachowego lub do docisku i tez szarpie mialem tak kiedys w kadecie, jak troche przypalilem sprzego to jakis czas bylo dobrze ale pozniej znowu sie powtarzalo i zronbilem tez uszczelniacz odtluscilem tarcze docisk i kolo zamachowe i bylo oki
rogal133
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe