Witam wszystkich i mam nadzieje ze ktos mi pomoze w odpowiedzi na zadane pytania:
Mam vw golfa 3 z silnikiem1.6 benzyna bez gazu z 93r. 75 KM -
1.jaki to silnik - chodzi mi o numer silnika ,szukalem naklejki w bagazniku i na pokrywie rozrzadu w silniku i rzadnej naklejki niebylo?
2.cena pompy paliwowej i koszt jej zamontowania przez mechanika
3.cena filtru paliwa , i jak go zamontowac tak by sie paliwo niewylewalo i czy sam to moge zrobic ?
4.chce wymienic czujnik/ki oleju poniewaz od czasu do czasu miga mi kontrolka oleju a stan oleju na miarce jest ponad polowe , i czy jak bede wymieniac czujnik/ki to bedzie uciekal olej ? i ile czujnikow trzeba tam wymienic - dwa czy jeden?
5.najwazniejsze pytanie od kilku miesiecy usiluje je rozgrysc wraz z mechanikami i nic ! Moze ktos mial podobny problem co ja >sprawa przedstawia sie nastepujaco - 2 -3 razy w miesiacu zdarz mi sie ze nie idzie zapalic samochodu przekrecam kluczykiem i slysze jak pompa paliwowa chodzi ale niechce zapalic dopiero po kilku minutach odpala ale przez ok. 10 sekund po odpaleniu silnik dlawi sie i rzuca i pozniej jak zlapie odpowiednie obroty wszystko jest ok - i to sie dzieje tylko na zimnym silniku dodam ze wymienialem juz swiece, przewody i kopulke a akumulator jest ok.zreszta tak jak rozrusznik krecic kreci - dzisiaj zauwazylem ze po przekreceniu kluczykiem pompa paliwowa caly czas pracowala przez ok .10 sek. caly czas podawala paliwo przestraszylem sie i wylaczylem zaplon i powtornie przekrecilem kluczykiem i przez ok 3-4 sek. pompa podawala i sie wylaczya ale nieszlo zapalic.Mechanik powiedzial mi zeby rozwiazac problem musze samochod zostawic u niego na ok.min 2 tygodnie by widzial co sie dzieje , ale mi samochod jest potrebny do roboty nieda sie tego inaczej sprawdzic jaka moze byc przyczyna ?
Przepraszam za tyle pytan mam nadzieje ze pomozecie .Z gory DZIEKUJE !