Kolejne wyzwanie kolejne pieniądze!!! może ktoś wie...

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez GranuL » 26 sty 2008, o 19:38

:-)
Witam was pisze tu bo nie pamiętam nazwy profilu pewnego użytkownika mechanika zresztą któy mi pomógł i liczę,że mnie odnajdzie i znów pomoże. Mianowicie moje auto chodziło jak maluch dosłownie -zostały wymienione kable,cewka, uszczelki pod głowicą, i full jakiś podzespołów oraz niedawno silnik krokowy. :-| Po wymienionym silniku auto przestało gasnąć z niskich obrotów lecz dalej nie ma mocy -mam wrażenie, że nie chodzą mi wszystkie gary auto podryguje tak sobie pyrka nie wiem jak to wytłumaczyć :zdziwko: Wszystko niby już działa ale ten silnik dalej burczy jak maluch tylko ciszej troszkę (burczy wtedy gdy zaczynamy dodawać gazu i próbujemy jechać). Nie wiem co już może być -świece ?? nie wiem nie mam pojęcia zapłon ?? może mi ktoś pomoże zanim oddam go do kolejnego mechanika i wywalę kolejne pieniądze.A już mnie to kosztowało wszystko grube dwa kafle :cry:
POMOCY! :niepewny:
GranuL
Gaduła

Postprzez bleky99 » 27 sty 2008, o 12:24

a prubowałes poruszać kopułką ??tam masz regulacje + - tylko zaznacz najpierw np ryska zeby potem muc powrucic do pierwotnego ustawienia moze to cos ci pomoze ja miałem tak ze jak odpalałem to obroty spadały nawet do 350 i tez drgania były ale jak poruszałem kopułką to jest juz dobrze być moze u ciebie tez to pomoze pozdrawiam
bleky99
Badacz tematu

Postprzez GranuL » 27 sty 2008, o 14:10

Sprawdziłem i to nie to było - okazało się że to zasrane świece i mechanik wcześniejszy po wymianie cewki źle podłączył kable :-/ Zasrani znawcy za 10. Zapłaciłem u niego za wszystko ponad 1400zł a wystarczało zajechać do lokalnego mechanika i zapłacić 30zł + nowe świece ehh... :-|
GranuL
Gaduła

Postprzez bleky99 » 1 lut 2008, o 12:33

widzisz tak to juz bywa jak trafisz na takiego co wymysla zeby flote ciągnąc ja mam matke dyrektor zespołu szkół mechanicznych takze zadarmo mam naprawy ;-) ;-)
bleky99
Badacz tematu

Postprzez Kruq » 1 lut 2008, o 14:58

LUDZIE PRECYZUJCIE TEAMTY !!

po temacie ma byc wiadomo co i jak w poscie a nie zgaduj zgadula ...
Kruq
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe