Kontrolka oleju, gdzie jakie czujniki?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez darkmen21 » 11 sie 2010, o 08:56

Byłem wczoraj na kolejnym pomiarze ciśnienia, które robił koleś na moich oczach, na wolnych obrotach nie spadł poniżej 0,75, na wyskoich non stop prawie 6, a kontrolka non stop piszczy, z resztą podczas pomiru też piszczała, pomimo tego że ciśnienie było 6 :szok:

może mam pomylone miejsca tych czujników, skoro ciśnienie jst ok...

Kupiłem w serwisie VW ori czujniki, niebieski ma zakres od 0,3-1,3chyba, gdzie on ma być wręcony bliżej komory silnika czy biały bliżej komory??
może mam pomylone miejsca tych czujników, skoro ciśnienie jst ok...
darkmen21
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Kontrolka

Postprzez kantor98 » 15 sie 2010, o 10:48

Witam..Ja tez to miałem..Wywaliłem w brut kasy wymieniłem chyba z 5 razy czujniki,wymieniłem licznik sprawdzałem kable mierzyłem cisnienie...I dalej piszczało nikt nie mógł mi pomóc...Az podłaczyłem kabeel do masy i juz 3 miesiące nie pika,nie piszczy a autko chodzi idealnie....:)
kantor98
Czytacz

Postprzez gaceq » 19 sie 2010, o 12:59

Moglibyście mi powiedzieć gdzie jest czujnik ciśnienia oleju ? Głupia sprawa ale w mk2 były jeden obok drugiego. Teraz żółty od temp jest a drugiego nie ma - zaślepione miejsce. Czyli gdzie teraz go szukać ?
gaceq
Badacz tematu

Postprzez darkmen21 » 19 sie 2010, o 14:02

gaceq, w silniku 1.8 AAM i ADZ, podejrzewam że też w ABS wszystkie 3 czujniki powinny być w podstawie filtra oleju, przynajmniej jest tak w ADZ I AAM, jak masz MFA to masz wszystkie 3 jak nie masz MFA to masz tylko 2, które są naprawdę w bliskim sąsiedztwie
darkmen21
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe