Kontrolka oleju mruga/miga

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez kzk7652 » 15 kwi 2012, o 18:26

Witam mam taki problem wczoraj mi auto normalnie palilo dzis chcialem jechac z rana i kreci ale kontrolka oleju mi zaczela mrugac nie odpala dzis spedzilem chwile czasu i obadalem tak napiecie na czujnik hala idzie iskra na swiecy jest czujniki oleju do masy przykladalem na przemian i odpalalem i nic olej i filtr wymieniany byl 7 miechow temu nie wiem czy to ma znaczenie jest to pol syntetyk mobila auto potrzebne jutro a tu lipa co to moze byc ? aaa pompe paliwa slychac a swiece wymienilem na inne byly okopcone nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale pisze auto chodzilo na dodatku do benzyny z STP czy cos takiego oleju jest 3/4 w stanie na bagnecie ...
- Kto pyta nie błądzi -
kzk7652
Czytacz

Re: Kontrolka oleju mruga/miga

Postprzez K@mil » 15 kwi 2012, o 18:35

kzk7652 napisał(a):Witam mam taki problem wczoraj mi auto normalnie palilo dzis chcialem jechac z rana i kreci ale kontrolka oleju mi zaczela mrugac nie odpala dzis spedzilem chwile czasu i obadalem tak napiecie na czujnik hala idzie iskra na swiecy jest czujniki oleju do masy przykladalem na przemian i odpalalem i nic olej i filtr wymieniany byl 7 miechow temu nie wiem czy to ma znaczenie jest to pol syntetyk mobila auto potrzebne jutro a tu lipa co to moze byc ? aaa pompe paliwa slychac a swiece wymienilem na inne byly okopcone nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale pisze auto chodzilo na dodatku do benzyny z STP czy cos takiego oleju jest 3/4 w stanie na bagnecie ...

Co do kontrolki oleju to normalne ze przy dlugim kreceniu rozrusznikiem zapali sie kontrolka oleju :) ... jak odpalisz auto to kontrolka zgaśnie :) a powod jest taki ze do czujnikow nie dochodzi olej bo nie chodzi silnik
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez kzk7652 » 15 kwi 2012, o 18:39

no ok ale wczesniej odpalalem gdzies za 3 zakreceniem rozrusznika a teraz moge krecic 5-10 sek i nic nawet na zaden gar nie zalapie ... wiec co to moze byc ? myslalem tez zeby odkrecic czujniki i je jakos wyczyscic ... ale skoro stykalem je do masy to chyba zamykalem obwod co nie i powinno byc ok ( kable od czujnikow )...

[ Dodano: 2012-04-16, 19:50 ]
usterka zlikwidowana temat do zamkniecia
- Kto pyta nie błądzi -
kzk7652
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe