kontrolka oleju

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez trollu » 5 gru 2010, o 21:25

odma raczej nic nie ma do ciśnienia oleju.na pewno przez nią nie masz zbyt słabego ciśnienia. jak będzie przytkana to się dowiesz :lol: można przeczyścić ale to nie jej wina
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez Jacek Rosiński » 5 gru 2010, o 21:28

no no.... :) wiecie Pytam bo nie jestem znawcą.... moze to smieszne ale <bezradny>
jac
Jacek Rosiński
Czytacz

Postprzez mani51 » 5 gru 2010, o 22:16

poszukaj mechanika który Ci zmierzy ciśnienie oleju i wszystko będzie jasne tzn na pewno wyeliminujemy awarię czujnika
mani51
Members

Postprzez terms » 7 gru 2010, o 13:46

Apropo odmy chcialbym ją wkońcu wyczyscić jak się doniej dostać w tym nieszczęsnym AEE? Gdzie jest to wiem, ale jakich torx-sów użyć by ją odkręcić. Próbowałem już kiedyś, ale brakowalo mi patentu.

TORx :lol: :-o :lol:
Obrazek

Już wiem czemu brakowało mi patentu. Jakie oczko na to cudo waszym zdaniem, czy w innych modelach Golfa odma też jest tak super umiejscowiona ? Od której strony się do tego zabrać od góry czy na kanale ?
terms
Badacz tematu

Postprzez michaal » 7 gru 2010, o 17:41

michaal
Badacz tematu

Postprzez mani51 » 7 gru 2010, o 17:47

terms napisał(a):czy w innych modelach Golfa odma też jest tak super umiejscowiona ? Od której strony się do tego zabrać od góry czy na kanale ?

ja próbowałem kiedyś odkręcić tą puszkę przy bloku silnika i niby się udało ale puszka ani rusz a śruby wszystkie puściły. Teraz tylko czyszczę wąż i ten kanał w czapce nad przepustnicą i to wystarcza. A to już można od góry bez kanału zrobić.
mani51
Members

Postprzez terms » 7 gru 2010, o 19:15

ja próbowałem kiedyś odkręcić tą puszkę przy bloku silnika i niby się udało ale puszka ani rusz a śruby wszystkie puściły.

Z tego co wiem trzeba jeszcze przekrecić tą puszke albo ja lekko wyszarpać bo trzyma się na silikonie. Jakich kluczy używałeś bo umnie widać na foto, jak i na dotyk czułem, że to nie jest TORx ?
terms
Badacz tematu

Postprzez Błażej » 7 gru 2010, o 20:58

panowie dołącze sie do tematu ile kosztuje nowa odma razem z tą puszką?
błażej
Błażej
Czytacz

Postprzez mani51 » 7 gru 2010, o 22:43

nie pamiętam dokładnie ale chyba 13 zwykła tam podeszła a puszką to we wszystkie strony próbowałem ruszać i pupa. Nawet łyżką podwadzałem jakoś i nic a że to plastik to wolałem nie przeginać.
mani51
Members

Postprzez darkmen21 » 7 gru 2010, o 22:46

Jacek Rosiński, mi to ustojstwo tez mrugało na rogrzanym silniku, wymienialem czujniki na nowe(2razy)za drugim razem ori z servisu VW, dalej pisycyao, potem machnik bey mieryenia ciś. wymienił mi pompę i panewki w silniku i dalej to samo,teraz tylko w jezdzie na miescie mi nie piszczy tylko jak jadę autobahną i z niej zjade to sie zalaczy na chwile. Mierzylem cisnienie manometrem i wg ksiązki serwisowej cisnienie idealne, a silnik piszczal nawet bez czujnika, wiec kij wie co to za przyczyna co jest przyczyną-na bank nie licznik ktory tez wymienilem, gdy zakladalem MFA.

Mam silnik 1.8-koszt wymiany pompy i panewek u mnie-wraz z wymiana oleju i filtru to 700zeta

Reasumując zanim cokolwiek zrobisz, zmierz cisnienie co bys sie niepotrzebnie w koszta nie wpędził, potem w razie co czujniki.
darkmen21
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 1.8
Paliwo: PB
Nadwozie: cabrio

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe