koszt wymiany uszczelniaczy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez strzeliniasty » 25 mar 2010, o 09:00

siemka

panowie mam pytanie

ile mniej wiecej wolaja mechaniory za wymiane uszczelniaczy zaworowych??

ostatnio cos czuje zapach spalonego oleju jak jade autem ale zeby bylo wesolo to autko nawet malutkiego tyci tyci dymna nie pusci

podejrzewam uszczelniacze zaworow gdyz jak autko postoi troszke to po odpaleniu chodzi przez 3sek jak diesel

chcialem sie rowniez dowiedziec ile moga wolac orientacyjnie za kapitalke silnika czy taniej wyszedlby SWAP

chodzi mi po glowie silnik 1.8 16V z mk2 i chcialem sie dowiedziec czy skrzynia i polosie podejda z mojego 1.8

pozdro
strzeliniasty
Members

Postprzez Imper » 25 mar 2010, o 16:11

skyrznia podpasuje mysle bo skoro skrzynie z mk2 pasuja do mk3 to powinno to tez dzialac w druga strone a skoro skrzynia podpasuje to i polosie rowniez moga zostac Twoje chociaz i do skyrzni z mk2 tez pewnie podejda z tego co sie oreintuje w tych mocniejszych motorach juz byly falnsze jak w mk3. w sumie rzeby nie ma tyle co pobawic sie troche z umieszczeniem sterownikow silnika itp bo w mk2 sa troche inne wiazki. Nie wiem jak z pompa paliwa bo golfie II sa 2 pompy zewnetrzna (Pod autem) i wewnetrzna (w baku). Byc moze da sie to poskladac na jedenj pompie np z ABFa. Jest ktos kto ma KRa w golfie III z tego forum takze uderz do kolegi z pewnoscia powie Ci dokladnie co i jak.
Imper
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe