Kupa problemów na raz

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Kupa problemów na raz

Postprzez Wax » 29 lip 2008, o 20:19

To mój pierwszy post i mam nadzieje że nie spale i że ktoś pomoże.

1 problem. Zaczeło się od tego że auto gasło i nie paliło odrazu. Kompuyer pokazał błąd halla. Czujnik został wymieniony i mechanik twierdził że autko śmiga. Po odbiorze tego samego dnia okazało się że jednak nie - po zgaszeniu znów nie mogłem odpalić nie odczekując chwili. Kolejne podłączenie do komputera pokazało znów błąd halla tylko mechanik coś mówił że błąd znika na zapłonie a na zapalonym aucie znów się pojawia i że tak nie powinno być. Gość twierdzi ze z czujnikiem halla często wymienia się czujnik na wale bo nie wiadomo który nawala. Jest to możliwe że czujnik na wale wykrywa jako halla? Dodam że po zmianie czujnika po kilku dniach jazdy auto nie zgasło w trakcie jazdy ale po zgaszeniu nie odpala pare minut.

2 problem

Kolega zwrócił mi uwagę że odcięcie w samochodzie mam na 50tyś obrotów a powinien dochodzi ćwyżej :/ gdzie szukać przyczyny tego zjawiska??

Golfa mam od zaledwie paru miesięcy i już tyle problemów :/
Wax
Berbeć

Kupa problemów na raz

Postprzez Mario Mario » 30 lip 2008, o 21:13

50 tys obrotów, to musisz pogadać z Kubicą bo w naszych maszynach są ciut slabsze silniki. A tak na poważnie to tylko wpakujesz kupę kasy i każdy mechanik bedzie ci wymienial po kolei podzespoly i mówil co innego. Sprawdź dokladnie objawy poszczególnych usterek, nastepnie poczytaj na forum o podobnych, a wtym przypadku co ludzie robili jak imvag pokazywal blad halla. Pisz wtedy na forym, bo bez szcegulów prawie każdy będzie sie domyslal a ty będziesz pakowal kasę. Pozdro.
Mario Mario
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe