mam pytanie gdzie znajduje sie filtr paliwa

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez krzychumjm » 22 sty 2008, o 16:32

gdzie znajduje sie filtr paliwa może ktoś posiada dokładny schemat :-)
krzychumjm
Berbeć

Postprzez opolanin » 22 sty 2008, o 16:35

filtr paliwa znajduje sie po lewej stronie komory silnikowej jak masz otwarta maske, tuz nad obudowa od filtra powietrza jest wielkosci szsklanki przymocowany obok mocowania amora
opolanin

Postprzez mietek » 22 sty 2008, o 16:44

filter paliwa znajduje sie pod autkiem z prawej strony przy kole. wymieniac radze na kanale jakims aby auto bylo podniesione i byl dostep bo to jest tak zazwyczaj sie niezle nagimnastykujesz zanim go wyciagniesz sa tam takie metalowe zatrzaski z nimi bedziesz mial problem :-x

[ Dodano: 2008-01-22, 15:46 ]
dodam ze z tyl autka tylne prawe kolo tam znajdziesz :lol:
mietek
Badacz tematu

Postprzez stingeros » 22 sty 2008, o 16:58

opolanin napisał(a):filtr paliwa znajduje sie po lewej stronie komory silnikowej jak masz otwarta maske, tuz nad obudowa od filtra powietrza jest wielkosci szsklanki przymocowany obok mocowania amora

mietek napisał(a):filter paliwa znajduje sie pod autkiem z prawej strony przy kole. wymieniac radze na kanale jakims aby auto bylo podniesione i byl dostep bo to jest tak zazwyczaj sie niezle nagimnastykujesz zanim go wyciagniesz sa tam takie metalowe zatrzaski z nimi bedziesz mial problem :-x

hmm :lol: dziwne odpowiedzi...mozecie polaczyc to w calosc i sprecyzowac konkretnie..
VW GOLF MK3 by STINGER
stingeros
Members

Postprzez mietek » 22 sty 2008, o 17:03

ja bym to napisal tak krzychumjm ma Silnik:: 1,6 benzyna.opolanin ma Silnik:: 1.9D . a ja mam 1,8 bezynke i mam filter tam gdzie mam czyli nadole z tyl wydaje mi sie ze to w dieslu jest sprzodu i w starych golfach .najlepiej popatz tu i tam a jak znajdziesz to napisz :lol: gdzie byla
mietek
Badacz tematu

Postprzez opolanin » 22 sty 2008, o 17:19

sorry niedoczytalem mam diesla i w dieslach filtr paliwa jest w tym miejscu co napisalem
opolanin

Postprzez krzychumjm » 22 sty 2008, o 20:16

mam jeszce jedno pytanko do czego jest ten czujnik Halla i gdzie on sie znajduje. dzięki za podpowiedz w sprawie filtra paliwa.
krzychumjm
Berbeć

Postprzez mietek » 22 sty 2008, o 21:29

wiele niewiem ale co wiem to napisze :lol: Czujnik pozycji wału krzywkowego a tak to sie chyba nazywa a miesci sie on w rozdzielaczu jedz na komputer jesli ci wyskoczy blad i po skasowaniu bedziesz go mial dalej to jest to ten czujnik czyli padl jesli blad sie skasuje to jest oki

[ Dodano: 2008-01-22, 20:34 ]
a co do poprzedniego tematu z paliwem uwaga niekrec na sucho poczekaj az pompka poda paliwo do filtra przekrec kluczyk i poczekaj mi sie tak popsula pompka paliwowa wsumie nie ona ale jakis badziew w niej 100euro dalem za te niewiedze
mietek
Badacz tematu

Postprzez PiJey88 » 22 sty 2008, o 23:11

krzychumjm napisał(a):mam jeszce jedno pytanko do czego jest ten czujnik Halla i gdzie on sie znajduje

Czujnik pozycji wału krzywkowego
a jest on w aparacie zapłonowym (nie wiem czy we wszystkich silnikach, ale raczej tak)
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez korea_abc » 25 sty 2008, o 00:13

korea_abc
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe