maź musztardowa

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Re: maź musztardowa

Postprzez barrister » 5 lut 2008, o 19:13

kuwa maz w samochodzie pojawia sie pod pokrywa od głowicy jak kolego pojawiła ci sie w trujkącie to natychmias otwieraj pokrywę i zobaczysz ze pod pokrywą jest tego za dużo wszystko jest dobrze dopuki niema tego za dużo, jak przyciśnie falochron olejowy bedzie miało to wpływ na prace zaworów. natychmias otwieraj pokrywę 8 srubek na 10, potrzeba uszczelki za 12zł , i troche sylikony, jak zaniedbasz to wy jebie ci zawory. pozdro, jak jeszcze nie zrozumiałeś napisz to ci to dokładnie wytłumaczę.
barrister
Czytacz

Re: maź musztardowa

Postprzez marcinsze » 7 lut 2008, o 09:02

Kurde jestem totalnie zmieszany, byłem u mechanika bo zaniepokoiłem się tym. Sprawdził i mówił że to jest normalne, przy jeździe na krótkich odcinkach. "Silnik oddycha" tak mówił. Ale w pizdu chyba zdejmę tą osłonę z głowicy, sciągnę trójkąt i przeczyszczę wszystko. Pod korkiem od wlewu oleju nie jest tego dużo, a olej w normie. Po przejechaniu 10 tyś. jest trochę powyżej min. Jak zrobię z tym porządek to dam znać.
marcinsze
Czytacz

Postprzez farser » 7 lut 2008, o 18:18

Ja mialem tak samo ale naprawilem termostat i robie sporo kilometrow i nie mam tej mazi najlepiej zrobic od czasu do czasu troche kilometrow i po sprawie.pozdrawiam
Na koniec zmiany, zimnej piany, mlodego ciala i zeby sie stara nie dowiedziala. 73
farser
Czytacz

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe