Miska olejowa

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez SotoM » 27 mar 2009, o 10:51

tzn można tak zrobić i dać na alu uszczelke to nie ma problemu bo rozstaw śrub miski do bloku jest taki sam...

[ Dodano: 2009-03-27, 09:53 ]
bobanPL, dla mnie twoje rozwiazanie jest fajansiarskie - jak sie poci to niech sie poci uzbierasz kasę daj auto do mechanika aby zdiął michę - oczyscił , posmarował skręcił i bedzie przynajmniej zrobione jak należy... tylko daj do mechanika który jest mechanikiem a nie do pseudo mechanika który cie skroi i bedzie dlaj ciekło...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez seb » 27 mar 2009, o 11:43

SotoM napisał(a):tzn można tak zrobić i dać na alu uszczelke to nie ma problemu bo rozstaw śrub miski do bloku jest taki sam...

[ Dodano: 2009-03-27, 09:53 ]
bobanPL, dla mnie twoje rozwiazanie jest fajansiarskie - jak sie poci to niech sie poci uzbierasz kasę daj auto do mechanika aby zdiął michę - oczyscił , posmarował skręcił i bedzie przynajmniej zrobione jak należy... tylko daj do mechanika który jest mechanikiem a nie do pseudo mechanika który cie skroi i bedzie dlaj ciekło...
zgadzam sie z tym, i dodam od siebie ze "prawdziwy mechanik" bedzie kazal Ci przyjechac na jej dokrecenie.
seb

Postprzez bobanPL » 27 mar 2009, o 19:47

właśnie o to chodzi, że po mechanikach to ja potem muszę wszystko poprawiać, ostatnio gamoń mi linkę sprzęgła montował - tragedia. Najpierw powiedział żebym kupił zwykłą bez autoregulacji bo są niby lepsze - potem się pocił żeby ją zamontować - skroił mnie na 100 PLN + linka 60 PLN ale nie miałem wyjścia bo się śpieszyłem. Linka chodziła jak w Fergusonie i po 3 tygodniach jebn.... I tak jest ze wszystkim. Strach zostawić golfa bo nie wiadomo co z niego na drugi dzień zostanie. Na szczęście jest to forum i ludzie, którzy bezinteresownie pomagają i gdyby tylko mieć warunki i narzędzia to by było miodzio. A wracając do wątku to odkryłem przeciek - czujnik ciśnienia oleju a nie miska, o której kolejny "fachowiec" mi mówił. Jakbym miał ich wszystkich słuchać to bym był z 2 klocki w plecy. Pozdro
bobanPL
Berbeć

Postprzez kermid » 27 mar 2009, o 20:13

Nie tylko ty boban znasz takich mechaników .Ja też wymieniałem linke od sprzęgła,to jeszcze musiałem mechanikowi podpowiedzieć jak założyć ,a godzine mu zajeło zakładanie plastików w środku.Normalnie padaka,po zajechaniu do domu i tak sam ją jeszcze raz zakładałem bo chodziła gorzej od starej.I jak tu zostawić samochód u mechanika.Moje motto:chcesz żeby było dobrze to zrób to sam.Od tamtego momentu unikam mechaników jak ognia,a raczej jak dziur na drodze ghe ghe
kermid
Badacz tematu

Postprzez SotoM » 28 mar 2009, o 00:41

panowie - nie ma robi się czegoś takiego jak dokręcać. zastosować dobrej jakości materiał skręcić śruby na 10Nm i wszystko - a nie dokręcać.... ktoś walnął swoje widzimisie i sie rozeszło po Polsce... ja pracuje na serwisie mercedesa i jak zdejmuje miskę by wymienić czujnik stanu oleju to ja zakładam i klientowi doradca mówi proszę za jakiś czas przyjechać na dokręcenie miski.... no co wy - panowie...... bądźmy poważni...
jak robię nawet fuchę w garażu uszczelniam miskę - daję nowa uszczelkę jeśli występuje delikatnie smaruję pastą uszczelniającą skręcam delikatnie i wszystko. i jeszcze nikt mi nie przyjechał na reklamacje ze miska się rozszczelniła...
Mój były SotoMoVWóz