Moj MK3 Ma Problemy?;/ w czym problem...

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Bastoss » 1 gru 2010, o 16:15

Witam! mam problem z autkiem od jakiegos czasu ( Tylko jak sie pojawily Mrozy ) auto zachowuje sie dziwnie z rana gdy chce jechac do pracy (5rano) dziś bylo -12 u mnie... Zapalam auto i za chwile gaśnie i takiego zamuła ma aż se rozgrzeje co to moze byc? wie ktos moze czy to ejst spowodowane mrozami? jest mozliwosc taka że tankuje na stacji gdzie może mi przymarzac paliwo ? ( ze wzgledów wodyw paliwie ) lub pompa paliwa nie ogarnia tego?

a drugie pytanie to jak skręcam koła to puka cos w zasadzie raz robi puk skrecam w lewo i puk odkrecam w prawo i znowu puk... w kołach slychac uderzenie ( zaznaczam, nie jest to spowodowane obcieraniem sie o błotnik ) co to moze byc? gdy auto sie rozgrzeje nie ma problemow... Wie ktos co moze byc?

edit:

również auto mi gasnie po dlugim jezdzeniu po miescie gdy zwalniam obroty np redukcja przy skrecaniu na skrzyzowaniu... dodam, że to sie dzieje tylko w zime nie mialem takich problemow wczesniej. z gory dzieki
Bastoss
Czytacz

Postprzez pablomed » 1 gru 2010, o 19:51

pukanie - najpewniej przeguby zewnętrzne
gaśnięcie - musisz pewny co do stanu kabli zapłonowych świec kopułki i palca jeśli to jest ok, czujniki temperatury płynu i powietrza do sprawdzenia wszystko pisze na forum jak.
pablomed
Members

Postprzez Bastoss » 1 gru 2010, o 20:30

DZIEKI bardzo!
Bastoss
Czytacz

Postprzez terms » 9 gru 2010, o 12:10

To puknięcie to może być albo śnieg na nadkolach :lol: albo pompa wspomagania.
Gaśnięcie to co wyżej albo akumulator.
terms
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe