Moze woda w zbiorniku paliwa?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Przemasbed » 20 lut 2009, o 12:52

Witam wszystkich!
Opisze sytuacje: Samochod stal 3 dni na dworzu temperatura od -7 do -10 wyjalem na noc akumulator i podladowalem go. Nastepnego dnia rano wstawilem aumulator podpialem i uruchomilem samochod bezproblemowo. Poszedlem odgarniac snieg i tak po 5 min zgasl. Zaczalem go odpalac 6 prob i nic zadzwonilem do mechanika ktory polecil mi sprawdzic czy jest iskra Wyjalem jedna chyba to sie nazywa fajke i zaczelem krecic i odpalil i chodzil na 3 tlokach wiec podpialem ta fajke i zaczal chodzic 4. Zostawilem go zeby pochodzil tak przez 20 min przejechalem sie nim i niby ok. Nie czulem spadku mocy elegancko. Pojechalem do pracy(jakies 20 km) i jak zaprakowalem zauwazylem ze na biegu jalowym cos tak dziwnie drgal choc oborty pokazywal w granicach 800 i nie skakaly temperatura silnika troszeczke ponizej 90 stopni. Jak stanalem z tylu samochodu to z rury wydechowej wydobywal sie nieregularny dzwiek silnika tak jakby byl jakis slaby i lekko dlawiacy. Znajomi mi mowia ze to moze byc woda w przewodach paliwowych. Co wy o tym sadzicie? Pozdrawiam all
Przemasbed
Czytacz

Postprzez młody88 » 20 lut 2009, o 22:05

To na pewno nie woda. Moim zdaniem silnik pracuje tak jak przedtem tylko że dopiero teraz wsłuchujesz się w jego prace. To że zgasł to ja bardziej czepiałbym się układu odpowietrzenia zbiornika albo sterownik złapał jakiś błąd od czujnika obrotów silnika. Jeżeli teraz jest ok to myślę że nie masz się czym przejmować. Żaden 4cylindrowy silnik nie pracuje super równiutko (może sporadyczne przypadki) jak następnym razem tak się stanie i nie będzie chciał odpalić to spróbuj odkręcić zbiornik paliwa i wtedy palić. Jak odpali to znaczy że coś przymarzło w układzie odpowietrzenia zbiornika i wytwarza się podciśnienie w zbiorniku.
Systemy lokalizacji i monitoringu pojazdów GPS tel.511 623 467
młody88
Badacz tematu

Postprzez Przemasbed » 21 lut 2009, o 14:10

Siema. Dzisiaj rano nie chcial za cholere odpalic. Braciak mnie podcholowal do serwisu seata tam mi podpieli nowa cewke i jak narazie smiga jak ta lala zobaczymy co sie bedzie pozniej dalej. Pozdrawiam
Przemasbed
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe