Witam, posiadam golfa 1,4 z cztero biegowa skrzynia. Mam problem typu: gdy jade na wyższych obrotach ok3tys(nie mam obrotomierza wiec zgaduje) i zejde na niższe to mruga przez chwile kontrulka oleju i ustaje. Poziom oleju ok, mam wymienione czujniki... co to? czy to poważne? Dzieki za wszelkie wiadomości!
a sprawdzales poziom oleju na cieplym czy zimnym silniku..? sprawdz na zimny... koledze tez mrugala kontrolka i co sie okazalo niski poziom oleju...(sprawdzal na cieplym i bylo ok, na zimnym okazalo sie zamalo..)
kupiłem wlasnie takiego samego Golfa i mam ten sam problem (5 biegów) u mnie obroty spadaj do ok 600 (tylko na wolnych obrotach mruga kontrolka).na zimnym silniku jest ok. ale gdy zlapie temperature problem sie pojawia. czy moze poradziłes sobie juz z tym problemem? prosze o odpowiedz i z gory dziekuje
Sprawdzałem na zimnym... stan oleju ok. Zastanawia mnie ta skrzynia ponieważ od 60km/h ciągne go na czwórce do 150km/h. i na takiej ekspresówce( bo na takiej drodze pierwszy raz mi sie problem pojawił) obroty sa wysokie