muli

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

muli

Postprzez killah » 29 maja 2010, o 20:07

nie wiem jak to nazwać ale czuję że auto po prostu wolno wkręca się na obroty. silnik raczej pracuje bez zarzutu nie zauważyłem żeby jakieś dziwne dzwięki czy coś wydawał. ostatnio trochę chapnął wody jak podskoczyłem na policjancie jak miałem mało beny ale to raczej nie od tego

jakieś pomysły?
killah

muli

Postprzez prezesik » 29 maja 2010, o 22:55

Może kopułka już wypalona albo świeczki do wymiany... może też być filterek powietrza lub paliwa (jeżeli muli na PB).

ps. Jutro mam wolne, jakbyś miał chwilę to podjadę do Kutna lub gdzieś w okolicę to zobaczymy co się dzieje. Masz do mnie nr el. to pisz, bo ja Twój gdzieś zgubiłem..
prezesik
Members

Postprzez killah » 29 maja 2010, o 23:22

prezesik25 napisał(a):Może kopułka już wypalona albo świeczki do wymiany... może też być filterek powietrza lub paliwa (jeżeli muli na PB).

ps. Jutro mam wolne, jakbyś miał chwilę to podjadę do Kutna lub gdzieś w okolicę to zobaczymy co się dzieje. Masz do mnie nr el. to pisz, bo ja Twój gdzieś zgubiłem..

jestem jutro w kutnie ale z rodzinką więc raczej nic nie wypali

a to może być tak że za mało paliwa podaje pompa ? ja to się nie znam :D
filtr powietrza ok
killah

Postprzez prezesik » 29 maja 2010, o 23:23

killah napisał(a):a to może być tak że za mało paliwa podaje pompa ? ja to się nie znam :D
to na wyższych obrotach by mulił i się dusił.
prezesik
Members

Postprzez killah » 29 maja 2010, o 23:34

prezesik25 napisał(a):
killah napisał(a):a to może być tak że za mało paliwa podaje pompa ? ja to się nie znam :D
to na wyższych obrotach by mulił i się dusił.

to nie ma takiego problemu auto do 140 jedzie ok :D szybciej na zimówkach lepiej nie próbować :D
killah

Postprzez art1809 » 30 maja 2010, o 14:22

sprawdź silniczek krokowy przez odłączenie wtyczki na zapalonym silniku...
art1809
Czytacz

Postprzez krychol » 30 maja 2010, o 17:50

Miałem podobny problem. Jedz do elektryka zeby ustawił Ci zapłon. Wtedy powinno być dobrze. Pozdrawiam!!!
krychol
Berbeć

Postprzez killah » 1 cze 2010, o 15:07

teraz znowu mam że tak do 3 tys obrotów na luzie np ciągle mi przerywa i się dusi a potem już dobrze jest powyżej 3tys. czyżbym po prostu trafił na chrzczone paliwo? albo trochę wody mi się dostało do pompy?

a może jednak pompa umiera ?
killah

- - -

Powrót do Silniki benzynowe