... mułowatość podczas wilgoci :)

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez darq » 13 mar 2008, o 19:21

WItam serdecznie wszystkich golfowiczów:)

Mam drobny problem i nie wiem co to może być, choć mam pewne podejrzenia, ale o tym niżej:)
Problem polega na tym, że jak jest sucho, czy to w lecie czy w zimie, autko zbiera się ok, ma kopa, ładnie wyprzeda, prowadzi się rewelacyjnie. Schdy zaczynają się w momencie silniejszego/dłuższego deszczu, lub ostatnich opadów mokrego gęstego śniegu. Zauważam że ja mu cisnę gaz, a on wchodzi na wysokie obroty, natomiast kula się strasznie długo. Jak już się rozhula, tzn zagrzeje, jest spoczko, ale do tego momentu jest gorszy niż ruski czołg. Podejrzeniem moim jest stara tarcza sprzęgłowa, którą i tak niedługo będę wymieniał. Nie wiem kiedy ostatnio tarcza była wymieniana, kupiłem autko w zeszłym roku w marcu (wtedy miał 132tys zrobione i 15 latek) i od tego momentu zrobiłem ok 12tys km, bez zmiany tarczy. Po mojemu to moze być to, zmniejsza sie tarcie od wilgoci, ale moze też mieliscie takie problemy i wiecie jak je rozwiazać?? WIelkie dzięki za pomoc. Cieszę się że jestem w rodzinie golfowiczów, to jest SUPER wózek i przede wszystkim bardzo wdzięczny jak sie o niego dba:)
Dzięx pozdrawiam:)
... bo wszystkie GOLF`y to fajne wozy :)
darq
Berbeć

Postprzez PiJey88 » 13 mar 2008, o 20:13

często cewka dostaje wody, ja miałęm tak w swoim byłym aucie
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez raf.sie » 14 mar 2008, o 09:07

mam dokładnie taki sam problem. wymieniłem na razie 3 świece (miałem 4 ale gdy zakręcałem to jedna się wzięła ułamała i gwint został w głowicy.... :-o) no więc mam 3 nowe i do tego nowe przewody (też oprócz jednego do tej starej świecy bo nie pasuje..) no i nadal jest to samo chociaż troszkę lepiej... no i co Wy na to :?: co dalej zrobić :?: :?: :?: :kwasny: :kwasny:
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez darq » 15 mar 2008, o 20:41

Elo ponownie:)

PiJey88 pisałeś że miałeś to samo, co zrobiłeś i czy pomogło?? Musiałeś wymienić cefkę, czy jakoś inaczej to zrobiłeś?? W przyszłym mieisącu biorę się za wymianę sprzęgła i przy okazji świece, oleje, filtry, itp. mam nadzieje że pomoże, więc od razu bym sie za to zabrał, tylko nie wiem dokładnie jak. Opisz jak to zrobiłeś. dzięki wielkie :)
... bo wszystkie GOLF`y to fajne wozy :)
darq
Berbeć

Postprzez PiJey88 » 15 mar 2008, o 22:10

darq, ja miałem tak, ze aż mi kabel między cewką a aparatem przegnił, a cewka dostawała przebicia, i kabel i cewkę musiałem wymienić :zly:
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe