Hej wszystkim
Piszę tutaj pierwszy raz, ale nie ostatni.
Jestem świeżym kierowcą, 3 miechy temu kupiłem od kolegi zadbanego Golfa 1.4 Cl kombi.
Ponieważ znalazłem prace w Warszawie, samochód ten służył mi do dojazdów do pracy.
I tego nie wytrzymał.
Co się stało. Jako młody kierowca prawdopodbnie nieumiejętnie posługiwałem się sprzęgłem. Od jakiegoś czasu czuje, że chodzi jakoś nieczysto. Pojawiają się jakieś mikrodrgania na pedale, nie wiem co to jest. Sprzegło zaczęło też szarpać, wydaje mi się, że kiedyś tak nie jeździł
Po drugie leci z pompy wspomagania, muszę dolewać.
Po trzecie pojawiło się falowanie obrotów. Pojawiało się stopniowo. Teraz jak odpale zimny silnik, to na luzie słyszę takiem mrum mrum Jak się zatrzymam to faluje przez kilka sekund w granicach 100 obrotów i potem już jest ok, choć widzę, że strzałka obrotościomierza nie jest idealnie w jednym miejscu, lekko drga
I najważniejsze co mnie najbardziej martwi, po tym jak wyjechałem w korkach na drugą część Warszawy pojawił się wyciek i teraz cieknie spod takiej dużej płaskiej części od spodu, centralnie, na wysokości nóg kierowcy
Sedno sprawy jest takie, muszę oddać mojego golfa do warszatatu, a nie lubie oddawać go w obce ręce, przywiązałem się
Jestem z Warszawy - Gocławia i szukam jakiegoś sprawdzonego warsztatu, który by pomógł mojemu golfowi??? Nawiąże współprace długofalową, wszak autko ma 13 lat. Niestety jestem na dorobku więc nie mam za dużo pieniążków, to musi być jakiś tani mechanik
Help