Moderator: Moderator
lukas2087 napisał(a):Na 13 litrach zrobilem 200km czy to duzo i ile on moze palic? mam silnik 1.6 75km
dodam od siebie ze idealny wzor i sposb na sprawdzanie spalania, ja robie dokladnie tak samo.e2 napisał(a):lukas2087 napisał(a):Na 13 litrach zrobilem 200km czy to duzo i ile on moze palic? mam silnik 1.6 75km
Spalanie mierzysz na zasadzie: tankujesz do pełna, jeździsz sobie ileś tam kilometrów np. 348 potem jedziesz na tą samą stację, do tego samego dystrybutora i lejesz znów do pełna (do pierwszego odbicia).. Potem liczbę litrów którą wlałeś dzielisz przez ilość kilometrów którą przejechałeś i mnożysz razy 100 i wychodzi Ci twoje spalanie.
\Wychodzi 6,5 na 100km, ja na 13l ale w trasie robie 300km tylko że mam tdi. Można w porównaniu powiedzieć że zrobiłeś mało, ale na benzyne to nie jest źle. Wydaje mi się że 6,5 to dobry wynik..
na benzynie według mnie to wynik rewelacja tym bardziej że na dworze jest zimno ( mroźno )lukas2087 napisał(a):Na 13 litrach zrobilem 200km czy to duzo i ile on moze palic? mam silnik 1.6 75km
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości