Moderator: Moderator
lukas2087 napisał(a):Na 13 litrach zrobilem 200km czy to duzo i ile on moze palic? mam silnik 1.6 75km
dodam od siebie ze idealny wzor i sposb na sprawdzanie spalania, ja robie dokladnie tak samo.e2 napisał(a):lukas2087 napisał(a):Na 13 litrach zrobilem 200km czy to duzo i ile on moze palic? mam silnik 1.6 75km
Spalanie mierzysz na zasadzie: tankujesz do pełna, jeździsz sobie ileś tam kilometrów np. 348 potem jedziesz na tą samą stację, do tego samego dystrybutora i lejesz znów do pełna (do pierwszego odbicia).. Potem liczbę litrów którą wlałeś dzielisz przez ilość kilometrów którą przejechałeś i mnożysz razy 100 i wychodzi Ci twoje spalanie.
\Wychodzi 6,5 na 100km, ja na 13l ale w trasie robie 300km tylko że mam tdi. Można w porównaniu powiedzieć że zrobiłeś mało, ale na benzyne to nie jest źle. Wydaje mi się że 6,5 to dobry wynik..
na benzynie według mnie to wynik rewelacjalukas2087 napisał(a):Na 13 litrach zrobilem 200km czy to duzo i ile on moze palic? mam silnik 1.6 75km
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 118 gości