Nastepnym problem Pomocy !

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Gumis1988 » 31 maja 2008, o 17:28

dzieje sie w moim golfie coś takiego powiedzmy gdy jade na 3biegu i mam z 3-4tys puszczam gaz i samochód spadajac z obrotów czuje pod noga jak pedał gazu tak jak by mi sie sam wciskał to sa małe ale czuc to bardzo.. o co chodzi chłopaki?????????????

Pozdrowionka
Gumis1988
Czytacz

Postprzez Mario Mario » 1 cze 2008, o 07:52

A czy ty masz polączenie przepustnicy z pedalem gazu na sztywnym cięgnie, bo to trochę dziwne, aby pedal gazu sam się wciskal. Ja mam na lince i jak palcem przy przepustnicy dodaję gazu to pedal mi się nie wciska. Sprawdź sobie mechanizm o pedalu do przepustnicy, a raczej w części od pedau gazu, moze coś ci się zaczepia przy wciśnięciu gazu do dechy. Aha napisz, czy jak puścisz ten pedal gazu z obrotów okolo 4 t i wciska się on trochę samoczynnie to czy silnik również troche zwieksza obroty?
Mario Mario
Czytacz

Postprzez Gumis1988 » 1 cze 2008, o 10:08

Silnik nie przyspiesza...porpstu gdy dam mu 4 t i odpuszczam gazu spada mi z obrotów i wtedy jak odpusciłem gaz to mam go w jakiejs pozycji i czuje pod noga jak mi go ubywa takie dziwne uczucie bo tak jak by ucieka z pod nogi... troszeczke
Gumis1988
Czytacz

Postprzez Mario Mario » 1 cze 2008, o 19:20

Faktycznie dziwne. ale nie widząc zjawiska na wlasne oczy cięzko się wypowiedzieć co to może być. Poza tym co napisalem wczesniej nic nie moge zasugerować poczekaj na podpowiedzi innych kolegów, którzy byc może mieli podobny problem albo wiedzą co może byc przyczyną.
Mario Mario
Czytacz

Postprzez Adek19 » 1 cze 2008, o 22:10

prawdo podobnie to bedzie silniczek krokowy
Adek19
Members

Postprzez lizardking » 1 cze 2008, o 22:33

Jeżeli silnik benzynowy wyposażony jest we wtrysk paliwa /elektroniczny/ to zachodzi z pewnych przyczyn konieczność stosowania regulatora obrotów biegu jałowego sterowanego komputerem pojazdu czyli właśnie silniczka krokowego. Istnieją dwie drogi. Układ bocznikowy /np. OPEL/ gdzie istnieje kanał omijający przepustnicę o przekroju regulowanym silnikiem krokowym lub układ gdzie po prostu silnik krokowy bezpośrednio działa na przepustnicę /VW/. Zjawisko, które opisujesz jest więc NAJZUPEŁNIEJ NORMALNE. Sam obserwowałem to niejednokrotnie w passacie i escorcie.
Mędrcy znają wszystkie pytania a głupcy wszystkie odpowiedzi.
lizardking
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe