nie chce odpalic

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

nie chce odpalic

Postprzez Buull » 24 lip 2008, o 07:38

witam wszystkich. mam problem z golfem 1.8 benzyna + gaz. remonotowalem silnik: planowanie glowicy, wymienienie wszystkich uszczelek, zawory, uszczelniacze no i odebralem furke i musialem jezdzic z 1000 km na samej benzynie tak mi kazal mechanik no i tak bylo po przejechaniu 500km samochod mi zaczal cos nie wchodzic na obroty mial takie male obroty ze zledwoscia palil zaraz po chwili zgasl i juz nie chce odpalic. bylem u mechanika i paliwo dochodzi bo smierdzi strasznie, odkrecil swiece i sprawdzil i powiedzial ze sa suche i ze iskra jest slaba i ze niewie co jest. kazal mi jechac zeby sie podpiac pod komputer. ale zabardzo nie chce mi sie wierzyc. moze mial ktos taki podobny problem lub ktos wie co jest... za pomoc z gory dziekuje...
Buull
Gaduła

nie chce odpalic

Postprzez marcinkoz2910 » 24 lip 2008, o 18:04

możliwe ze coś namieszane z zaworami ale to nie jest pewnie to bo byś już zajechał silnik, a jak stare masz świece?? może to ich wina a może cewka zapłonowa powoli zdycha i to są jej ostatnie dni...
marcinkoz2910
Members

Postprzez babosz » 24 lip 2008, o 18:39

Myślę że to cewka. Najlepiej sprawdzić to w dwie osoby jedna opala maszynę, druga obserwuje co się dzieje pod maską , ze szczególnym zwróceniem uwagi na cewkę. Przerabiałem to dzisiaj rano. Żona wyjechała,może nie wróciła? :lol:
babosz
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 24 lip 2008, o 19:12

ewentualnie może być gdzieś naderwany, zagięty lub przepalony kabelek WN. pozdrawiam
marcinkoz2910
Members

Postprzez prezesik » 25 lip 2008, o 16:56

kończący się czujnik halla też powoduje takie szopki
- proponuję sprawdzić lub wymienić cały układ zapłonowy zaczynając od cewki kończąc na świecach, oczywiście nie wymieniać aparatu zapłonowego :-D
prezesik
Members

Postprzez Buull » 28 lip 2008, o 07:17

dziekuje za pomoc ale wiecie co bylo napewno byscie sie nie spodziewali tzn na kole gdzie sie trzyma pasek rozrzadzu ucial sie klin i dlatego nie chcial odpalic... ale teraz znowu mam problem: bylo slychac jak chodzi pompa wodna czyli jak dodawalem gazu to szybciej jak mniej to wolniej (pisze tak bo nie jestem mechanikiem ;) ) no i po trzech dniach patrze do zbiorniczka wody a tam brudna woda wzialem na palec i smierdzialo benzyna... jest prwadopodbienstwo zeby do wody szla benzyna?? ja juz nie wiem caly czas mam problem... :/
Buull
Gaduła

Postprzez marcinkoz2910 » 10 sie 2008, o 11:10

jak słychać pompę wody to sobie ją wymień bo jak wysiądzie to mogą być niezłe kłopoty :-/
marcinkoz2910
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe