Nie można odpalić ...

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Nie można odpalić ...

Postprzez flap1234 » 4 maja 2008, o 08:39

Witam, przepraszam ale mam problem, szukałem na forum ale nie znalazłem podobnego tematu ( moze słąbo szukałem ) a więc napisze o co mi dokładnie chodzi.

Nie moge rozpalić samochodu:

-wkłądam kluczyki do stacyjki przekrecam wszystko swieci jak nalezy po chwili gasnie airbag(standard)
chcę odpalic samochod troche przygaszaja mi kontrolki (pewnie przez pobranie energi z akumulatora do rozruchu) i tyle nawet nie ruszy::(
wziolem akumulator do ładowania naładaowałem go około 2 godzin, chciałem odpalic i problem znowu ten sam nawte nie ruszy:(
zauwazyłem ze przy odpalaniu słychac pod maska takie lekkie iskrzenie nie wiem czy tak ma byc bo sie nie znam czy to jest odgłos swiec ze jest iskra, czy co specjalista nie jestem w tych sprawach wiec pisze co sie dzieje :]
Sprobowalismy odpalic go na pych i odpalił, działą jak nalezy, wiec sprobowalismy piodładowac silnikiem troche roznwiec akumulator i sparwdzic czy wtedy odpali, ale nic dalej to samo wiec znowu pych i znowu odpalił...

czekam na wasze odpowiedzi... pozdrawiam ...

czekam na wasze odpowiedzi pozdrawiam ...
flap1234
Berbeć

Nie można odpalić ...

Postprzez bleky99 » 5 maja 2008, o 10:07

moze to problem z masą??sprawdz przewód masowy zmajdujacy sie koło alternatora czy niejest zasniedziały jesli tak oczysc ) drugi przewód jest (przynajmiej w moim ) na łapie silnika i laczy sie z maska --miałem podobny problem jak ty ciągle gubił mi prąd i to było przyczyną oczyściłem masy i juz jest ok-----pozdrawiam

[ Dodano: 2008-05-05, 10:10 ]
napewno to masa jak piszesz ze jest iskrzenie to masz zwarcie poprostu zrób jak napisałem a bedzie ok
bleky99
Badacz tematu

Postprzez flap1234 » 5 maja 2008, o 10:48

Juz wiem co sie stało :| okazało sie ze jest zerwany kabel co idzie do mechanizmu przed rozrusznikiem co wchodzi wtyczka taka do niego na 3 kabelki jest to wkladane(nie wiem jak to sie dokladnie nazywa). Narazie wycielismy koncowke brzeszczotem podpieli i zlutowali 8-) aby było na jakis czas ale musze jechac i wymienic tą czesc wiem ze kosztuje jakies 60-70 zł plus wymiana.
Ale i tak dzieki za pomoc...
Pozdrawiam ...
flap1234
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe