Witam
Zakupiłem pierwsze autko miesiąc temu - Golf III Bon Jovi Hatchback 1.8 benzyna
Od tego czasu zmieniłem klocki ham, coś tam od skrzyni biegów było wymienione, i nowy akumulator 3 dni temu bo tamten jak się zrobiło zimno to nie odpalał.
Aha, wczoraj zmienili mi sonde lambde na nową, bo obroty mi wariowały i komputer elektrykowi ją wywalał..spaliny już tak nie śmierdzą...
Pojeździłem na nowym aku 3-4 razy (dzisiaj 3 razy odpalałem go, za 4rtym na stacji bezn nie odpalił tzn. nie było żadnego odgłosu...tak samo jak pare dni przedtem jak aku miałem do dupy) - pojawiało się tylko "In 02" ale to chodzi o przegląd także to chyba nie to...sprawdziałem na poczatku olej i miałem poniżej granicznej kreski, facet ze stacji mi pomógł wybrać odpowiedni olej (10W czy coś) i go dolaliśmy...nie pomogło
Przy odpalaiu po lewej mrugała przez 2-3 sekundy ta ikonka z termometrem i falami a pozostałe dwie (z olejem i akumulatorem) się paliły cały czas, ale z tego co pamiętam to chyba normalne, ze one się zapalają przy odpalaniu lub przekręceniu kluczyka lekkko
Bardzo mało wiem o samochodach, ale podejrzewam, że skoro to nie aku, to może prądnica się zepsuła bo wiem, że ona ładuje go w czasie jazdy, a ten się jakby rozładowywuje (tak przypuszczam) - jeżdziłem krótkie trasy, po 10-15 km.
CO jescze może być przyczyną, że w ogóle nie startuje? Ten gość ze stacji mówił, ze niby jakis syk był słyszalny skąds jak przekręciłem kluczyk, ale ja ze środka nic nie słyszałem.
Chciałbym w poniedziałek gdzieś jechać, w pierwszą dłuższą 180-200km trasę - zresztą ten elektryk powiedział, że to mu dobrze zrobi także może uda mi się coś z tym zrobić.
Teraz namierzam kolegę który ma prostownik lub kable, żeby sprawdzić czy to rzeczywiście pomoże odpalić autko...aha na stacji odpaliłem go w końcu "na pych" (próbowałem prezdtem jescze zresetować komputer, odłaczając jednę kleme na 3 min. bo myślałem,że ten błąd "in 02" coś znaczy i że oleju było za mało i on mi nie pozwala odpalić, ale to się okazało coś inneog, bo kolega mi powiedział, ze ten błąd to tylko przypomnienie o okresowych badaniach technicznych.
Dziękuje za wszelką pomoc
Zdrowych i wesołych świąt