Nie odpala

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Nie odpala

Postprzez Ryju » 13 gru 2008, o 20:20

A więc, samochód szarpał mi na pierwszych dwóch biegach doszedłem do wniosku ze świece są na wykończeniu :) więc je wymieniłem :) razem z nimi poszły przewody, kopułka, palec rozdzielacza, filtr powietrza. Odpaliłem samochód pojechałem zatankowac i wszystko gra mówie sobie wymienie jeszcze filtr paliwa :) pojechałem kupiłem wszystko elegancko:) postawiłem samochód na kanał żeby wymienic filtr paliwa no i wymieniłem. :) Wsiadam do samochodu przekręcam kluczyk rozrusznik kreci ale silnik nie chce zapalic :) raz drugi ... zaglądam pod maske docisnołem przewody i odpalił pochodzil troche przejechałem jakies 20 km odstawilem postał z 4 godz. Wsiadam odpalil normalnie pojechałem do sklepu wsiadam odpalił normalnie odstawiłem na podwórko zgasiłem, mówie sprawdze czy odpali i dupa kręce i nic tak jak by chciał ale sie dławił :) pozniej juz wogóle rozrusznik kręcił z 3 sek i sie tak jak by zatrzymywał i znowu kręcił :( i ni cholery nie chce odpalic :(
Ryju
Berbeć

Nie odpala

Postprzez marcinkoz2910 » 13 gru 2008, o 21:11

Ryju napisał(a):pozniej juz wogóle rozrusznik kręcił z 3 sek i sie tak jak by zatrzymywał i znowu kręcił :( i ni cholery nie chce odpalic :(
jak już sie wyczerpał akumulator to nic dziwnego

Zakładając że filtr paliwa jest założony poprawnie, to sprawdź czy masz iskrę na przewodach WN bo jak nie ma to potem sprawdź czy na wyjściu WN z cewki masz iskrę jeśli nie to sprawdź czy na kostce 3pinowej na cewce jest napięcie 12V jeśli jest to cewka jest ubita
marcinkoz2910
Members

Postprzez Ryju » 14 gru 2008, o 15:39

Problem rozwiązany przyczyna moja głupota :):) okazało sie ze zły palec rozdzielacza założyłem :) i palec i kopułka do wyrzucenia :(
Ryju
Berbeć

Postprzez marcinkoz2910 » 14 gru 2008, o 17:10

Ryju, niewiedza kosztuje :niepewny:
marcinkoz2910
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe