Nie odpala:(

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez borkos87 » 28 cze 2008, o 15:32

witam! jestem nowy:) mam problem z moim goferkiem !!! wsiadam do samochodu przekrecam stacyjke zapalaja sie kontrolki i nic cisza zero reakcji samochodu moze wie ktos co to moze byc???
borkos87
Berbeć

Postprzez RangerDN » 28 cze 2008, o 15:59

możliwe ze moduł zapłonu i ze pompa paliwa jezeli probowalego go na pustym baku palic:/ przysluchaj sie czy po przekreceniu stacyjki slychac z tulu(znajduje sie ona pod okladzin w bagażniku) dzwiek wlanczajacej sie pompy. Jezeli nic tam nieslychac to pompa spalona a jak dziala to przypuszczam ze moduł
RangerDN
Czytacz

Postprzez borkos87 » 28 cze 2008, o 16:05

na pustym baku go nie krecilem mam go dopiero 1.5 miesiaca z czego od ponad miesiaca stoi bo mi reke w gips wlozyli:( a tam stylu cos strzela bo cos tam slychac czyli pompa ok wczoraj na pych go z ojcem odpalilem i odpalil pozniej go zaparkowalem wylaczylem i sprobowalem ponownie i bez problemu odpalil a dzisiaj nic znowu to samo przekrecam kluczyk i zero reakcji:( :-x
borkos87
Berbeć

Postprzez RangerDN » 29 cze 2008, o 09:59

w takim razie obstawiam na akumulator!! Jak autko stalo dlugo to sie rozładował i dlatego na popych odpalił! Odpali na popych troszke sie akumulator naladowal i dlatego go ponownie odpaliles! Podepnij go do prostownika na kilka godzin albo go odpal na popych lub na kablach i pojeździj nim troche by sie podladował! Ale ja proponuje podpiecie prostownika...
Pozdrawiam
RangerDN
Czytacz

Postprzez barrister » 29 cze 2008, o 10:06

sprawdz czy podczas załączenia rozrusznika słychać tyknięcie elektro magnezu niech ktoś wsadzi łeb pod mache a ty kopni jak tak to napisz. pozdro
barrister
Czytacz

Postprzez borkos87 » 29 cze 2008, o 13:12

jutro pogrzebie z ojcem i napisze :-)

[ Dodano: 2008-06-30, 17:29 ]
Problem rozwiazany aku rozladowany uff juz myslalem ze to cos gorszego ;-)
borkos87
Berbeć

Postprzez Taiszo » 30 cze 2008, o 23:57

Witam
No niestety mam podobny problem tylko napewno nie jest to padniety akumulator

1.Przekrecam kluczyk - zapalają się kontrolki, pompa podaje paliwo (zdjąłem przewód z wtrysku i wlało niezłą dawke do butelki)

2.kręce dalej - rozrusznik kręci ale kontrolki na stacyjce gasną, a zawsze podczas kręcenia się świeciły

3.Gdy przestanę kręcić, kluczyk wraca do pozycji stacyjki załączonej (pozycja 2.) - kontrolki ponownie się zapalają

Akumulator podczas odpalania zapiąłem na krótko z auta kolegi dlatego też go wykluczam, pozatym wymianiałem go rok temu - zatarłem bo lubiłem taniąjazde na gazie i małym poziomie Pb w zbiorniku.

Proszę o pomoc bo nie mam czym do pracy jezdziec (65km w jedną strone:/ )

[ Dodano: 2008-07-02, 03:27 ]
No i znalazłem przyczynę nieszczęść:
WYJECHANA STACYJKA
zrobiłem małe obejście i wszystko jest ok (no raczej to gdyby nie kolega to bym jeszcze na garażu siedział i rozbierał rozdzielacz zapłonu itd.)

Ale nie bawcie sie "dzieci" w robienie "WIEJSKICH ZABEZPIECZEŃ PRZECIW KRADZIEŻOM" bo przez to kolejni właściciele będą, tak jak w moim przypadku, baaaaaaaardzo wkur...zeni grzebaniem w poklejonych taśmą, poprzecinanych instalacjach elektrycznych, zwłaszcza że bardziej to ja mechanik jestem niż elektryk.
Taiszo
Czytacz

Postprzez pogo84 » 22 lip 2008, o 17:54

sluchaj mam ten sam problem raz odpala za pierwszym razem jak tylko dotkne kluczyk i przkrece a raz tylko kontrolki sie zaplaja i to wszystko musze pare razy kluczyk wyjac i dopiero zalapie hmm co to moze byc do wymiany stacyjka czy jak?
pogo84
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe