Witam wszystkich.
Jak już pozbyłem się problemu nierównej pracy silnika gdy jest rozgrzany, długo nie musiałem czekać, aż pojawił się nowy problem na zimnym silniku..
Pojawia się to dopiero, gdy silnik jest już całkowicie zimny. Po odpaleniu chodzi bez zarzutów na wolnych obrotach jak i wyższych (na postoju). Natomiast problem jest wtedy kiedy wrzucam bieg i zaczynam ruszać na zimnym silniku nawet 5m nie przejadę a juz od razu przestaje reagować mi na pedał gazu (mogę go sobie wciskac do woli a i tak nie ma zadnej reakcji) i tak przez okolo 5-7sekund, do tego wyglada mi na to jakby w tym momencie nie palił na jakiś cylinder bo strasznie go telepie , swiatła przygasaja itp.. Gdy już jednak się wytrzęsie przez te kilka sekund problem znika, gdy silnik się choć trochę rozgrzeje, wtedy chodzi super. Przypominam, że jak dodam mu gazu na postoju to jest wszystko w porządku ! dopiero gdy zaczynam ruszać następuje problem..
Zauważyłem jeszcze że problem pojawił się gdy już przyszła taka chłodniejsza i wilgotniejsza pogoda gdzie w nocy jest ok 0-5st. Nadmieniam że w zeszłej jesieni nie miałem takiego problemu..
Silnik 1.4 AEX
Kable, świece, kopułka, palec wymienione pół roku temu..