Nie pali :/

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez KrysteK_ » 24 gru 2010, o 17:26

Witam! Mam taki problem...otoz dzis rano normalnie auto zapalilo i wgl..pojechalem w mala trase i zaczal przerywac, jak by paliwo nie dochodzilo, po czasie sie to ustatkowalo, pozniej znow pojechalem, zostawilem auto na zgaszonym silniku i zgasl :/ a co w tym najgorsze to nie chce odpalic...co to moze byc ? z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi ;) Pozdrawiam i Wesolych Swiat Klubowicze :)
KrysteK_
Czytacz

Postprzez killah » 24 gru 2010, o 17:46

rozrusznik kręci?

ja bym zaczał standardowo od sprawdzenia kopułki i palca . Tj wysuszyć suszarką i papierem lekko pościerać bolce
killah

Postprzez KrysteK_ » 24 gru 2010, o 18:34

killah napisał(a):rozrusznik kręci?

ja bym zaczał standardowo od sprawdzenia kopułki i palca . Tj wysuszyć suszarką i papierem lekko pościerać bolce

kreci kreci ;) hmm..a czemu w kopulce by sie miala znalesc wilgoc? jak to zabudowane jest
KrysteK_
Czytacz

Postprzez PabloSBT » 24 gru 2010, o 18:51

KrysteK_ napisał(a):
killah napisał(a):rozrusznik kręci?

kreci kreci ;) hmm..a czemu w kopulce by sie miala znalesc wilgoc? jak to zabudowane jest

ja bym na twoim miejscu odmę sprawdził ja miałem tak samo samochód nie chciał odpalić za którymś razem odpalił poszarpał troche i się ustabilizował później zgasiłem i od nowa ten sam problem podniosłem maskę a tu cały filtr powietrza w oleju i cały silnik mokry wywaliło mi olej bagnetem ;| zobacz czy w tym wężu co idzie koło przepustnicy w dół jest biała maź bo mi ona zamarzła i wywaliło przez to olej jak przeczyściłem odmę problem znikł samochód pali z dotyku i już nie mam masła pod korkiem oleju nawet po krótkiej jeździe :)
miga ci kontrolka oleju ?
PabloSBT
Members

Postprzez KrysteK_ » 24 gru 2010, o 22:41

miga mi kontrolka oleju :/
KrysteK_
Czytacz

Postprzez PabloSBT » 24 gru 2010, o 23:06

KrysteK_ napisał(a):miga mi kontrolka oleju :/

W takim razie musisz przeczyścić odmę bo ci olejem rzygnie tak jak mi i wywali najsłabszym miejscem a może to być nawet uszczelka pod głowicą :) sprawdź poziom oleju może już ci wyciekł
Obrazek
zaznaczyłem ci na czerwono przewód od odmy idzie on w dół do bolku silnika trzeba odkręcić i przeczyścić :)
PabloSBT
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe