nie pali wcale szybko pomocy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez k-m-r1 » 5 wrz 2009, o 13:36

dziś siadam do autka chce odpalić a tu nic
przekręcam kluczykiem słyszę przekaźnik pompkę kontroli świecą wienc napięcie jest sprawdziłem wtyczkę przy stacyjce poruszałem nią i dupa
rozrusznik nie rozmawia ze mną mam lpg benzyna jest w baku 2 czerwona kreska
mam instalacje bingo która samoczynnie przełanczas sie po uzyskaniu temperatury

dodam żę pare dni temu olej wymieniłem zrobiłem pare km i wsio stoi tak od środy
był większy opad deszczu ale to nie miało wpływy

co mogę jeszcze sprawdzić poprawić??
k-m-r1
Weteran

Postprzez K@mil » 5 wrz 2009, o 13:37

hmm moze byc tak ze padl Ci czujnik halla. ale jak mowisz ze nie dochodzi prad do rozrusznika... to sprawdz dokladnie wtyczke oraz stacyjke... bo tam moze byc wina..
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez k-m-r1 » 5 wrz 2009, o 13:44

K@mil napisał(a):hmm moze byc tak ze padl Ci czujnik halla. ale jak mowisz ze nie dochodzi prad do rozrusznika... to sprawdz dokladnie wtyczke oraz stacyjke... bo tam moze byc wina..

do tej pory jezdziłem i ani razu mi nie zgasł a dzis krece kluczykiem a rozrusznik nic mam monowtrysk 1.4 93 rok

zerkne do tej stacyjki jeszce raz

[ Dodano: 2009-09-05, 13:45 ]
na których pinach po przekreceniu kluczyka w pozycje odpalania powinno byc napiecie?
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez rogal133 » 5 wrz 2009, o 13:51

ale ta kostka w stacyjce to przewaznie tak pada ze rozrusznik kreci tylko nie ma prady na zaplonie tzn na aparacie a mówisz ze nie kreci Ci rozrusznik. a spróbuj go moze na krótko czy kreci. tylko na włączonym zaplonie i wylocz samochod z biegu zeby Cie nie przejechal :-D
rogal133
Badacz tematu

Postprzez k-m-r1 » 5 wrz 2009, o 13:56

rogal133 napisał(a):e nie kreci Ci rozrusznik. a spróbuj go moze na krótko czy kreci. tylko na włączonym zaplonie i wylocz samochod z biegu zeby Cie nie przejechal

gdzie ma mto na krótko zrobic? chciałem w stacyjce tjak by nic to wiedział bym że cos z rozrusznikiem nie teges
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez K@mil » 5 wrz 2009, o 14:01

na krotko... jak masz rozrusznik to elektromagnes musisz dotchnac kluczem... i polaczyc razem kabel z zasilaniem z masa chyba i wtedy powinien zakrecic
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez k-m-r1 » 5 wrz 2009, o 14:06

K@mil napisał(a):na krotko... jak masz rozrusznik to elektromagnes musisz dotchnac kluczem... i polaczyc razem kabel z zasilaniem z masa chyba i wtedy powinien zakrecic

odpalałem ciagnik na krótko ale tam wszystko na wieszku było a tu niewidze jest wtyczka pewniedo cewki i grubszy kabel zasilający

a nielepiej jak zwarcie zrobie przy stacyjce? przewody pwnie elcą bezposrednio do cewki tylko które zewrzec?

[ Dodano: 2009-09-05, 14:15 ]
jeeeeeeeeeeee

po problemie poruszałem wtyczką przy rozruszniku z takim czerwonym-czarnym przewodem zasilającym wsiadłęm do autka wyciągłem wtyczke i robiłęm na krótko 2 najgrubsze przewody i obrucił dziad to włorzyłęm wtycke w stacyjke i pali

dzięki wszystkim :) coś gdzies nie łonczyło widac

[ Dodano: 2009-09-05, 14:16 ]
punkciki poleciały :super:
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Silniki benzynowe