Nie równo chodzi po zapaleniu..

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez _mAster_ » 29 mar 2008, o 14:12

Witam. Posiadam Golfa taki jak w opisie. Podczas zapalania czy to zimny czy goracy strasznie nim trzepie ma nierowne obroty dopiero po chwili jak go przygazuje tak jakby sie normowaly... Wiem ze mi poszla uszczelka pod glowica bo bylem juz u mechanika, ale dlaczego on tak nierowno chodzi po zapaleniu? I mam jeszcze pytanie czy jest tak mozliwe ze po 6 miesiacach musze znow wymienic uszczelke? Wczesniej gdy mi uszczelka poszla to zapalal normlanie, ale plyn chlodniczy uciekal przy scianie silnika gdzie jest przykrecony tzw krzyzak, a teraz prowdopodobnie plyn ucieka mi do gaznika bo mi przedwczoraj wieczoram strasznie kopcil. I ostatnie pytanie czy przyczyna tego wszystkiego moze byc jego mala moc? I czy nie wydaje sie wam ze okolo 150 zl za wymiane uszczelki + szlif to nie za malo?
_mAster_
Czytacz

Postprzez opolanin » 29 mar 2008, o 14:50

_mAster_, prosze umieszczac swoje tematy w odpowiednich dzialach
opolanin

Postprzez Imper » 29 mar 2008, o 15:03

no ja sadze ze to troche dziwne... bo nowa uszczelka i planowanie glowicy to ejst koszt rzedu 400zl
Imper
Members

Postprzez _mAster_ » 29 mar 2008, o 19:25

Sorki za problem. No tez mnie ta cena zdziwila jak uslyszalem, bo jak w zeszlym roku wymienialem to zaplacilem 400zl.. Ale jestescie mi w stanie odpowiedziec dlaczego z tymi obrotami jest problem? Przed chwila spradzalem czy plyn do oleju gdzies nie ucieka, ale nic nie zauwazylem niepokojacego.. Bo na prawde jak go zapale ta trzesie nim jak traktorem i dzwiek taki wydaje i wtedy musze go przytrzymac na 2000 i w koncu sie unormuja i chodzi juz dobrze.
_mAster_
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe