Nie Wchodzi Na Obroty

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Nie Wchodzi Na Obroty

Postprzez Matex » 20 maja 2009, o 19:30

Witam!
Od pewnego czasu moj golf 1,4 przy calkowitym wcisnieciu gazu , nie wchodzi na obroty. Obroty falują. Silniczek krokowy wymieniony i to samo . Gdzie szukac przyczyny.
Byłem na kompie i nic nie wykazało , mechanik kazal wymienic czujnik temperatury, mówił ze ma za bogatą mieszanke ale to chyba nie zalezy od tego.
Matex
Czytacz

Nie Wchodzi Na Obroty

Postprzez KristoF » 20 maja 2009, o 23:13

a kiedy zmieniałeś filtr paliwa? moze juz stary i przytkany?? i nie ma odpowiedniego ciśnienia
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera ;]
KristoF
Members

Postprzez SotoM » 21 maja 2009, o 18:40

wydaje mi sie ze nawet jesli bedzie miał za duzo paliwa to nie bedzie sie tak zachowywał.
Nie wchodzi na obroty....ale choc troche reaguje na gaz...?? jak mu wcisniesz gaz to sie dławi czy co sie dzieje..?? moze problem tkwi nie w przepustnicy a np w aparacie zapłonowym....np: ma zły kąt wyprzedzenia zapłonu...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez Matex » 22 maja 2009, o 13:14

Pompa byla wymieniana , przy zapalaniu , zapali normalnie zchodzil z ssania i nie rowno chodzi,i jak dodajesz gazu do kicha prycha i sie dusi.A jak sie rozgrzeje to dlugo schodzi z obrotów a jak mu dasz gaz do oporu to nie wchodzi w obroty tylko faluje.
TAk wygląda jakby nie przepalał.
Matex
Czytacz

Postprzez prezesik » 22 maja 2009, o 17:54

u mnie był problem z falującymi obrotami na biegu jałowym na PB, niekiedy potrafiło mu się zgasnąć. Zdjąłem filtr powietrza, odkręciłem przewody paliwowe, wtyczki od wtrysku, krokowca i przepustnicy, linke gazu, potem odkręciłem cały wtrysk, oddzieliłe, od niego mikser (element LPG), wszystko wyczyściłem benzynka ekstr., złożyłem na czerwony silikon temperaturowy, odczekałem 2h, odpaliłem i wszystko bangla, pali od kopa, na PB jak i LPG, nie rzuca obrotami, nie gaśnie.
Kolego jeżeli silnik faluje obrotami, a niekiedy potrafi zgasnąć to znaczy, ze łapie lewe powietrze, radzę sprawdzić dodatkowo podstawę wtrysku, czy nie jest spękana, ewentualnie wymienić i wszystko z umiarem złożyć na silikon.
prezesik
Members

Postprzez napster » 23 maja 2009, o 10:10

tez mialem taki problem, okazalo sie ze mialem silniczek krokowy zawalony ( do czyszczenia) no i czujnik od biegu jalowego mialem zwarcie lekkie ale juz wszystko ok, zobacz sobie okablowanie i czujniki a poxniej przeczysc silniczek :) pozdro
Nie Ma To Jak Moja Golfina :)))
napster
Czytacz

Postprzez Matex » 23 maja 2009, o 21:28

Przypuszczam ze to moze by cośz wtryskiem bo jak wcisne gas do oporu to nie wchodzi w obroty i mocno dymi jakby nie przepalał .
I przy zapalaniu jak zimny jest chodzi an wyzszych i po 3 sec juz ma niskie .
Matex
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe