Nie zapala bez dodania gazu

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez marmor » 24 sty 2008, o 16:19

Witam wszystkich. Od kilku dni jestem posiadaczem Golfa III GTI 2.0 115KM.
Przejechałem nim już ok 1500km i wszystko byłoby ok gdyby nie to że czasami przy odpalaniu trzeba mu dodac gazu zeby zapalił.
Podczas jazdy jest wszystko ok. Obroty prawidłowe.. Może trzeba wymienic świece? Czy lepiej pojechac do mechanika?
Ostatnio edytowano 27 sie 2008, o 08:29 przez marmor, łącznie edytowano 2 razy
marmor
Berbeć

Re: Nie zapala bez dodania gazu

Postprzez DonTadeo » 24 sty 2008, o 16:25

marmor napisał(a):Witam wszystkich. Od kilku dni jestem posiadaczem Golfa III GTI 2.0 115KM.
Przejechałem nim już ok 1500km i wszystko byłoby ok gdyby nie to że czasami przy odpalaniu trzeba mu dodac sporo gazu zeby zapalił. Pamiętam ten problem z malucha :) (było tam coś takiego jak ręczne ssanie).
Podczas jazdy jest wszystko ok. Obroty prawidłowe.. Może trzeba wymienic świece? Czy lepiej pojechac do mechanika?

Witam!Ja też jestem posiadaczem Golfa III GTI 2.0 i mam podobny problemik tyle tylko że mój problem polega na tym!Moje autko gdy jest zimne potrzebuje dłuższego kręcenia albo ze 3 krótkich podejść!
Co z tym można zrobić żeby palił nawet po nocy szybciej :?:
DonTadeo
DonTadeo
Berbeć

Postprzez demon300 » 24 sty 2008, o 16:48

witam chlopaki :-) ja tez jestem szczesliwym posiadaczem mk3 w wersji gti, ale jak narazie nie spotklalem sie z takim problemem. rano zawsze dodaje gazu przy odpalaniu i pali bez zarzutu.jak sie zagrzeje to nie potrzebuje gazu. nie wiem co wam poradzic... ale zauwazylem ze jak sie go zdusi albo odpali i od razu zgasi to nie pali bez gazu, moze go zalewa czy cos takiego? zycze szybkiego rozwiazania problemu! :-)
demon300
Czytacz

Postprzez stingeros » 24 sty 2008, o 17:17

dla mnie to jest wogole dziwne zeby auto na wtrysku trzymac na gazie przy odpalaniu... :kwasny: ...w zyciu mi sie to nie zdarzylo...pamietam jak mialem gaznik to wtdy sie "podpompowywyalo"....
VW GOLF MK3 by STINGER
stingeros
Members

Postprzez mietek » 24 sty 2008, o 17:23

witam ja mam 1.8gt i mam takie cos ze przy zapalaniu po wyciscieciu sprzegla i przekreceniu kluczyka pedal dazu mi sie sam przyciska wiec mysle ze macie to samo ten wasz model powinien odpalac bez naciskania gazu bo sam sobie to robi sprawdcie swiece ale nie jak 99% ludzi na tym swiecie patrzacych na swiece przy elektrodzie czyli od strony gwintu tylko popatrzcie na gornej czesci czy niejest koloru czarnego jesli jest to wymiencie iskre wtedy daje ale nieprawidlowo ja sie otym dowiedzialem 4 lata temu swiece byly dobre ale moim zdaniem powymienialem polowe zeczy w golfie i nic wkoncu znalazl sie dobry doradca i pomoglo wymienilem te swiece i zadzialalo
mietek
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe