Witam - jestem posiadaczem golfa 3 Gt 1.8 ABS 90km z 93r 230tys przejechane i problem polega na tym ze na wolnych obrotach dosc czesto gasnie i obroty czasami spadaja do 500-300.Wymienilem swiece na ngk,kopulke,filtr powietrza ze stozka na orginalny,przeczyscilem wiekszosc stykow w zaplonie i nieco sie poprawilo ale dalej gasnie i da sie slyszec ze pierdzi lekko jak dodaje gazu na wolnych obrotach ok1500+ lekko szarpie na 2 biegu przy ok 1700 obrotow tak jakby nie przepalal calej benzyny w garach albo jakby czasami nie palil na jeden gar.Kable sa w dobrym stanie+na dniach bedzie robiony wydech bo poczulem minimalnie spaliny w kabinie wiec pewnie jest gdzies dziurawy ale nie chodzi glosno ani nie wyje.jak zrobie wydech i to nie pomoze to chyba tylko w kompie moge szukac usterki tak mi sie wydaje.Niedawno wymienilem rozrzad i podladowalem aku i zauwazylem ze komputerek szybciej zaczal przeliczac spalanie benzyny+pokazuje mi teraz ze spalanie srednio spadlo o jakies 0.5L (styl jazdy ten sam 2200-2500 obrotow zmiana biegu) pomozcie gdzie ewentualnie mam szukac i co sprawdzic bo przyznam sie ze troche zielony jestem w tym temacie
a golfik wydaje sie byc troche zamolony bo 1.8 90km powinno smigac te 12s do setki jak podaje producent:D,nie sprawdzalem ile ma ale wydaje mi sie ze wiecej+nie mialem wczesniej golfa wiec trudno mi powiedziec aszkoda troche bo auto ma potencjal
z gory dzieki i POZDRO dla wszystkich Golfiarzy