Nierówna praca silnika 1.4

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez karol » 21 wrz 2010, o 14:07

wymień kopulke, palec, przewody i swiece moj tez nierowno chodzil i wymienilem to a teraz chodzi tak jak sie nalezy :-)
mojego golfa obejrzysz tu: ZAPRASZAM DO OGLĄDANIA/MKIII BY KAROL
karol
Gaduła

Postprzez adziok09 » 17 paź 2010, o 14:44

Przeczyściłem wszystko o wiele lepiej samochód pracuje ale czy przez to może więcej palic? Bo jakoś szybko wskazówka od paliwa opada zatankowałem 12 litrów tydzień temu a mam blisko do pracy jakieś 3 km a i juz jest na rezerwie.

[ Dodano: 2010-10-24, 14:21 ]
Hej nie wiem co się dzieje z moim samochodem pali strasznie dużo po przeczyszczeniu czy może być to wina sondy lambdy? Jak tak to jak sprawdzić to ze jest nie sprawna ? Gdzie on się w ogóle znajduje? Czy wymiana jest trudna?

Proszę o szybką odpowiedz
adziok09
Badacz tematu

Postprzez PabloSBT » 26 paź 2010, o 16:32

adziok09 napisał(a):Przeczyściłem wszystko o wiele lepiej samochód pracuje ale czy przez to może więcej palic? Bo jakoś szybko wskazówka od paliwa opada zatankowałem 12 litrów tydzień temu a mam blisko do pracy jakieś 3 km a i juz jest na rezerwie.

[ Dodano: 2010-10-24, 14:21 ]
Hej nie wiem co się dzieje z moim samochodem pali strasznie dużo po przeczyszczeniu czy może być to wina sondy lambdy? Jak tak to jak sprawdzić to ze jest nie sprawna ? Gdzie on się w ogóle znajduje? Czy wymiana jest trudna?

Proszę o szybką odpowiedz

Sonda znajduje się w katalizatorze albo jak masz zamiast kata rurkę to pewnie w niej jest wkręcona :) co do wymiany jeśli tylko masz kanał to wymiana nie będzie trudna, a jeśli nie masz kanału to będzie problem :d a temperature ci wogóle łapie ?? jak przejedziesz dystans do pracy to zobacz czy masz ciepły dolny wąż idący do chłodnicy może silnik jest niedogrzany i cały czas pracuje na ssaniu jak by ci sonda padła to spalanie byś miał większe niż 12 L :d i jeszcze do sprawdzenia zapłon bo może jest przestawiony
PabloSBT
Members

Postprzez adziok09 » 26 paź 2010, o 18:50

temperaturę łapie szybciutko ale nie ze się przegrzewa. A ten zapłon to gdzie się ustawia?
adziok09
Badacz tematu

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe