Nierowna praca silnika

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Nierowna praca silnika

Postprzez Bandzior » 9 sty 2008, o 22:47

Witam, mam pytanie odnosnie pracy silnika.
Gdy odpalam auto przy zimnym silniku praca silnika jest nierówna ale po chwili juz prauje normalnie. Co moze byc przyczyna?
Z gory dzieki?
Bandzior
Czytacz

Nierowna praca silnika

Postprzez uli » 9 sty 2008, o 22:49

spr kopulke i palec w jakim masz stanie, bo moga sie juz styki wypalac 8-)
uli
Badacz tematu

Postprzez miras » 10 sty 2008, o 08:54

Witaj Bandzior popieram to co pisze Uli ale mogą dostawać przebicia przewody wysokiego napięcia jak chwile popracują nabierają temperatury i jest ok, duża wilgotność i słabe przewody to jest kłopotliwa sprawa.
miras
Czytacz

Postprzez Bandzior » 11 sty 2008, o 18:32

dzieki
Bandzior
Czytacz

Postprzez badboyzlo » 14 sty 2008, o 21:48

ja wymieniłem kopułke i jest dobrze. Miałem takie cos jakby nie palił na wszystkie swiece.
badboyzlo
Berbeć

Re: Nierowna praca silnika

Postprzez Lipin » 15 sty 2008, o 20:21

Bandzior napisał(a):Witam, mam pytanie odnosnie pracy silnika.
Gdy odpalam auto przy zimnym silniku praca silnika jest nierówna ale po chwili juz prauje normalnie. Co moze byc przyczyna?
Z gory dzieki?

Ja na Twoim miejscu, oprócz przewodów sprawdził również świece (choć to już pewnie zrobiłeś :-) ). Mam podobny problem, tylko że moje auto nierówno pracuje tylko na gazie :-( a rano mam problem z odpaleniem go - wilgoć. Jakiś mechanik stwierdził, że kable, które mam założone są niodpowiednie dla mojego wozu. Na szczęście już za dwa dni golfik wjedzie do warsztatu :super: Jak dowiem się co mu dolegało napiszę. Pozdrawiam

[ Dodano: 2008-01-15, 19:24 ]
Ps.: a kopułkę już wymieniałem jakiś czas temu i na długo to nie pomogło. Widać to nie tylko kopułka...
Lipin
Berbeć

Re: Nierowna praca silnika

Postprzez makerek01 » 19 maja 2008, o 22:58

Bandzior napisał(a):Witam, mam pytanie odnosnie pracy silnika.
Z gory dzieki?

Witam
Mam podobny problem....Przy odpalaniu zimnego silnika (głównie rano) odpala dobrze lecz po 10 sekundach zaczyna bardzo szarpać że wręcz nie idzie normalnie ruszyć i dzieje się tak około 2 minut dopóki nie złapie troche temperatury... Problem natomiast nie występuje jeśli po zapaleniu na benzynie od razu przełącze na gaz. Ciepły odpala idealnie. Wymienione świece na NGK i przewody na BERU. Zgodnie z poprzednimi sugestiami planuje także wymienić kopułkę i palec. Jednak jest jeszcze jedna rzecz która mnie zastanawia. Byłem u kolegi na interfejsie diagnostycznym i wykazało mi takie usterki ... 561 Regulacja składu mieszanki oraz 555 Sonda Lambda 2 - G108. Czy sonda lambda może być przyczyną wspomnianych problemów z pracą zimnego silnika ??
Proszę o pomoc
makerek01
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe