Nierówne obroty chodzijak traktor, MK3 2.0 GL USA

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez lexy » 24 lut 2008, o 12:49

Witam, mam golfa MK3 2.0 GL 115 PS (w europie GTI 8V) z gazem najprostszą instalacja gazową 8-letnią bez komputera itp jak do tej pory autko jezdzilo super na gazie i na benzynie palil 10 l gazu,silnik pracowal rowno, wczoraj rano jak odpalalem to jak by ktos wsadzil mi w nocy silnik z malucha!! auto podskakuje na wolnych obrotach a jak dodam gazu to wibracje mam jak w Ursusie i w dodatku dymi z rury jak smok cale osiedle zaszło mgłą od tego :/ co to moze byc ?? umarł w nocy na snie czy co?? acha jak sie rozgrzeje to troche te wibracje sa mniejsze ale jednak są i na wolnych obrotach silnik dalej podskakuje, niech ktos pomoze. Z goru dziekuje
Ostatnio edytowano 24 lut 2008, o 16:23 przez lexy, łącznie edytowano 1 raz
lexy
Berbeć

Postprzez uli » 24 lut 2008, o 15:32

sprawdz u elektryka zaplon i cewke ewentualnie pojawily sie jakies bledy na kompie mozesz go zresetowac sciagajac przewod z klemy na ok10min
8-)
uli
Badacz tematu

Postprzez Mario Mario » 29 maja 2008, o 08:16

Witam serecznie. Wiem, że troche nie wczas piszę tego posta, ale mam taki sam samochód wersja CITY, 2.0 115 KM, oznaczenia silnika nie sprawdzaem. Jezeli nie usunąleś jeszcze usterki to napisz, natomiast jeżeli usunąleś usterkę to też napisz co bylo. Po tym co opisaleś ja stawiam na obce powietrze. Mialem tak w pasku przewód który szedl do kolektora byl pekniety i zasysal obce powietrze wskutek tego silnik dostawal wibracji.

Wiem, ze nie ten temat ale mam prosbę. Jak zachowuje się ten silnik na gazie. Ja mam zamiar zagazować swój ale się obawiam. W moim kolektor ssący jest inny niż w europejskich wersjach tzn mam kolektor z przodu. zastanawiam się jaki gaz zalożyć do tego.
Mario Mario
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe