przez michaelseven » 20 kwi 2012, o 08:44
no tyle pieniedzy wlozylem/nowe fitry linky hamulce,opony,cylderki,alternator,akumulator,silnik krokowy,tulejkizgumami na belkach,amortyzatory,odboje,oslony,poduszki silnika,poduszki zawoieszenia przod tył,wszystkie swozenie,skrzynia,rorzad,kable,palec rodzielacza,kopulka,wszystkie czujniki,pierscienie,szlifowane zawory,nowe panewki,popychacze,gniazda zaworowe uszczelniacze,,swiece,cewka zaplonowa,licznik itp to 10tysiecy wyszlo z kosztem dla mechanikow i elektrykow wlasnie/wyszlo ze urwal mi sie kabel od serwa spod spodu i nie bylo widac wymienilem na nowy zaczal troche lepiej chodzic...no ale mimo wszystko lekkie strzelanie z rury według mnie slyszalne jesli jest mowa o bardzo dobrej pracy...no i paliwa rzre od chuja ale to chyba u wszystkich?przepustnice mialem czyszczona i ustawian kilka razy to moze rzeczywiscie to jest wina bo rzucao nim jak szatan.albo aparat zaplonowy bo mi kiedys wyjebalo kopulke jak zla mi dali i rostrzaskalo mi palec rodzielacza na kawaleczki, i troche jebalao...tylko ze elektrycy dokladnie z roznych firm powiedzieli mi ze nie ma uszkodzien;/albo moze jakis przedmuchy w wydechu?wkoncu samochod ma 20lat...moze po prostu caly wydech bym musial wymienic...tylko wtedy odrazu na ABS bo silnik AAM sie sypie ale do wyjebania albo do przerobki na ABS lub ADZ tyle ze u mnie miejscowosci nikt sie tego nie chce podjac/leca teksty ze za bardzo czasochlonne to jest według mnie po prostu boja sie ze nie podzialaja i sie nie znaja.../no i wlasnie co do mechanikow sprawdzilem wiele warsztatow i praktycznie wszedzie na odpierdol robia,{cenzura} maja byle zeby chodzilo byle jak ale zeby chodzilo, wiec sie nie dziwcie ze tak tutaj o tym pisze bo wiem co mowie, trudno trafic na mechanika ktory bedzie pocielal twoje zdanie i nie bedzie mial ciebie gdzies/skrzynie tez mam juz do wyjebania, rozwalil mi sie 5 tryb nikt z 7 warsztatow nie chcial sie podjac przelozenia tylko 5 tryby, tylko ze nowa skrzynie wloza wlozyli nowa skrzynie i jest jeszcze gorsza od mojej starej wolalbym juz bez tej 5 jezdzic;//dlatego tez nie wierze w to ze wjebie sobie silnik inny urzywany ktory ma przejechane 1mln tys km ze bedzie dobrze chodzil za 1 mies -rok cos sie rozjebie i tak samo bedzie/wolalbym z dwoch zrobic jeden porzadny silnik tak samo ze skrzyniami jest.../Kazdy ma swoje zdanie na dany temat ja mam takie,jedni moga mie podzielac a drudzy nie/teraz po tej zimie przy minus 20stopniach rdzy wyszlo to czeka mnie malowanie wymiana zderzaka przedniego bo jest zjebany/szyby przedniej itp wiec kasy pojdzie od chu...ale puki co stoje w miejscu bo jej brakuje juz;p/temperatura wody prawdopodobnie wporzadku,mialem wymieniany termostat,pompe wody no i licznik ustawiany bo ktos grzebal wczesniej i przestawil wskazowke od temperatury przynajmiej tak zasegurowal elektryk.
[ Dodano: 2012-04-20, 19:55 ]
Teraz jak troche samochod na sloncu postal cieplej sie zrobilo,to lepiej odpalil za pierwszym razem a tak musial 2-3-4razy przekrecic no i lepsza praca silnika dlaczego tak jest?ktos tutaj wspomnial o przepustnicy...to jest powod zlej pracy przy "niskich temperaturach"?natomiast w zeszłym roku w lato zauwazylem ze silnik lepiej pracowal pod wieczor jakby mial wiecej mocy kiedy sie troche chlodniej zrobilo.troche to dziwne to co pisze ale taka jest prawda:Djest to odczuwalne