Witam. Pytanie do forumowiczów z niskim podwoziem.Jak to robicie że wasza miska olejowa i kolanko wydechu są całe przy jeździe 2-4 cm od asfaltu? To prawda że są jakieś osłony? Może jest takie coś na allegro? Sam mam niskiego golfa ale pierwsze co, to ociera kolanko wydechu a nie miska...
No ja miałem 1,6 tyle , że ABU i najniższym miejscem pod autem były jednak wahacze a potem to chyba rolka od paska rozrządu. Ale wszystko trzeba było omijać a większe prędkości tylko na pewnej drodze.
w MK III miska jest ułożona stosunkowo wysoko (np. w porównaniu z MK II) więc jeśli jeździsz uważnie to nic złego się nie dzieje. U mnie może i gleby nie ma, ale jak już mam czymś zahaczyć to mocowaniem przedniej tulei wahacza.
w silnikach gdzie wydech idzie po miską jest kiepsko z glebą, w innych silnikach nie ma tam wydechu więc można posadzić auto bardzo nisko, poza VRem który ma miskę niżej niż sanki, tam się silnik podnosi na poduszkach za pomocą dystansów
za dużo nie podniesiesz silnika bo automatycznie półosie tez pójda wyzej a co za tym idzie przy większym obniżeniu auta szybciej będa walić o podłużnice