O co kaman - czyli pare pytan odnosnie MK3

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez szulzykk » 14 cze 2008, o 22:09

Witam serdecznie wszystkich:

1. Podczas ruszania na PB samochod strasznie sie dlawi, dodaje gazu to przygasa i samochod dymi z rury, wydaje mi sie e jest go calkiem duzo, jak dodam wiecej gazu i przelaczy sie na LPG to wszystko chodzi miodzio - i nie wiem czy to moze uszczelka pod glowica czy moze silniczek krokowy - jesli chce kupic na allegro to ile pinow ? ( 92', 1.8 )

2. Nie wiedziec czemu rano ( jak jest zimno ) to zeby w ogole odjechac musze trzymac w pewnym miejscu kluczyk. Przejade tak ze 500 m - 1 km i puszcze kluczyk i jest ok, no ale to troche bez sensu jest i mam pytanie ... czy to moze byc wina akumulatora czy moze stacyjka ( obstawiam na to drugie i ile naprawa mnie bedzie kosztowac )

3. Kolejnym problemem jest gotujacy sie silnik, tzn doleje wody i jest wszystko git, po pewnym czasie poprostu jak by tej wody ubywalo ale nie widac nigdzie wyciekow ... tymczasowo mam wode z kranu ( jestem tak zabiegany ze nie mam czasu jej zlac i wlac koncentrat ) i czy zalatwi to wlasnie koncentratu ? Mozliwe ze woda poprostu paruje ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
szulzykk
Berbeć

Postprzez ALIEN 33 » 29 cze 2008, o 17:19

witam jezeli chodzi o wode w chodnicy to proponuje kupic uszczelniacz do chlodnicy nie duzy koszt- wtedy zobaczysz czy bedzie dalej ubywac lepiej jezdzic na plynie do chodnicy polecam z k2. jak bedzie dalej ubywac to byc moze bedziesz musial wymienic uszczelke pod glowica
ALIEN 33
Czytacz

Postprzez szulzykk » 29 cze 2008, o 18:56

Witam serdecznie. Jak sie okazalo problemem nie byl uklad chlodzenia tylko ....

(tutaj bebny)

reduktor od instalacji gazowej - pekla membrana i gaz wydostawal sie na zewnatrz jak i do ukladu chlodzenia. Koszt - 350zl i problemy z gotowaniem sie samochodu zniknely a i oszczedzam na gazie bo mniej bierze :-) Pozdrawiam
szulzykk
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe