obawa o uszczelke glowicy

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez lookasgolf33 » 10 sie 2011, o 17:47

od jakiegos czasu w swoim 1,4 zauwazylem ze spod uszczelki glowicy wycieka olej,wlasciwie nie "wycieka"tylko "poci sie",i ciekawi mnie czy w tej sytuacji mierzac stan oleju na bagnecie powinno byc zauwazalne jego ubycie?bo jak dotad to nie zauwazylem zeby go ubylo,silnik oleju nie bierze...nie wiem czy konieczna juz jest wymiana tej uszczelki czy narazie moge tego nie ruszac.co mi radzicie??? :niepewny:
lookasgolf33
Gaduła

Postprzez K@mil » 10 sie 2011, o 20:55

lookasgolf33 napisał(a):od jakiegos czasu w swoim 1,4 zauwazylem ze spod uszczelki glowicy wycieka olej,wlasciwie nie "wycieka"tylko "poci sie",i ciekawi mnie czy w tej sytuacji mierzac stan oleju na bagnecie powinno byc zauwazalne jego ubycie?bo jak dotad to nie zauwazylem zeby go ubylo,silnik oleju nie bierze...nie wiem czy konieczna juz jest wymiana tej uszczelki czy narazie moge tego nie ruszac.co mi radzicie???

jak sie poci delikatnie to dobrze bo znaczy ze oddycha :P tak mówi moj tata :lol:
Jak jest to delikatne to jezdzic i nie patrzeć na to :) to nie nowe samochody ... jak nowa zle zalozysz bez planowania glowicy to bedzie ciekło jeszcze gorzej ;p
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez uzbek » 11 sie 2011, o 11:45

Kolego nie masz się czego bać, u mnie w 1.6 na każdym miejscu na którym stanąłem plama taka na 7cm oleju a na bagnecie nic nie ubywało. No i go nie oszczędzałem.

Obserwuj czy poziom nie opada i czy wyciek się nie powiększa, czy nie "znaczy terenu" jak mój. I tak jak kolega wyżej napisał, pocić się może, jak założysz nową uszczelkę bez planowania to będzie ciekło jak głupie. Nie masz się czym przejmować. No chyba że zacznie kopcić...
uzbek
Badacz tematu

- - -

Powrót do Silniki benzynowe