obroty 1,4 ABD jednopunkt

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez K@rol » 15 paź 2008, o 15:10

witam, mam taki problem z moim golfikim, w czasie jazdy strasznie slabnie traci prędkość ze musze redukowac bieg,takie uczucie jakby cos z tylu go trzymalo obojetnie na ktorym biegu traci sile to zdaza sie teraz dosyc czesto nie wiem z jakiego powodu :-( > po dojechaniu na miejsce mial takie dziwne falujace obroty z metalicznym odzwiekiem i silnik sie ruszal jak w maluchu :shock: przewody od chlodnicy gorace jak diabli, nie wiem co moze byc przyczyna tego to moj 1 golf:( ma 160tys przebiegu...prosilbym o pomoc za ktora z gory dziekuje
K@rol
Berbeć

Postprzez KristoF » 15 paź 2008, o 20:09

zainteresuj się układem zapłonowym.Tj świece, przewody, rozdzielacz.
Pozatym silnik nasz ABD jest z natury słaby.
jak masz możliwośc to podłącz auto pod komputer.
pozdr.

[ Dodano: 2008-10-15, 20:18 ]
ale pewne że wypadają ci zapłony skoro sie dzieje tak jak piszesz.Wine ponosić mogą właśnie stare przewody zapłonowe(przebicie) kopułka rozdzielacza i palec(wypalenie styków i przebicia) wypalone świece.
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera ;]
KristoF
Members

Postprzez K@rol » 16 paź 2008, o 13:15

doszedłem z jakiego powodu moze i to faktycznie bylo to:-) jeden kabelek przy kostce od sondy lambda byl urwany, po zrobieniu smiga bez zarzutów:)) pozdr :-P
K@rol
Berbeć

Re: obroty 1,4 ABD jednopunkt

Postprzez Pirat » 20 paź 2008, o 20:34

K@rol napisał(a):witam, mam taki problem z moim golfikim, w czasie jazdy strasznie slabnie traci prędkość ze musze redukowac bieg,takie uczucie jakby cos z tylu go trzymalo obojetnie na ktorym biegu traci sile to zdaza sie teraz dosyc czesto nie wiem z jakiego powodu :-( > po dojechaniu na miejsce mial takie dziwne falujace obroty z metalicznym odzwiekiem i silnik sie ruszal jak w maluchu :shock: przewody od chlodnicy gorace jak diabli, nie wiem co moze byc przyczyna tego to moj 1 golf:( ma 160tys przebiegu...prosilbym o pomoc za ktora z gory dziekuje

Witam
Proponuje sprawdzić stan oleju . a najlepiej wymienić od razu .W moim przypadku to pomogło.
Pozdr.Pirat
Pirat
Berbeć

Postprzez marko1967 » 20 paź 2008, o 20:43

Pirat, proponuje czytać wszystkie posty a nie tylko pierwszy spójż co napisałK@rol, post nad tobą proponuje więcej rozwagi pozdrawiam
marko1967
Members

Postprzez Zaba2 » 21 paź 2008, o 19:39

A ja wroce do tematu mam dokladnie ten sam problem!!! Nie moge juz spac w nocy przez to cholerstwo... Jutro obadam te kable ale nie wiem gdzie ta sonda lambda czy umi ktos mniejwiecej wytlumaczyc? :-) A jesli to nie to bedzie? :/ Wydalem juz jakies 1200 zl na poszukiwania i nic.................................................!!!!!!!!!!!!!
Zaba2
Czytacz

Postprzez sitek699 » 23 paź 2008, o 16:15

proponuje swiece nowe kable kopolke i palec w swoim teraz tez musze wymienic he he w POLOWCE tak mialem i pomoglo :mrgreen:
Wódka 25zł; Kieliszki 5zł ;spojrzenie matki gdy wracasz do domu nad ranem--bezcenne
moj-golf/bordowy-metalic-by-sitos-banditos-t23878.html
sitek699
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe