Obroty czy co ?

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Obroty czy co ?

Postprzez Gumis1988 » 20 lis 2008, o 09:53

opisze wam po koleji o co chodzi. Od jakiegoś szacu jak dawałem gazu szybko to tak jak by mi całym silnikiem ruszało i strasznie waliło poprostu np jade na 3 biegu i mam 3.5 tys obrotów i dodaje gaz i puszczam to strasznie szarpało. Od wczoraj zaczeły mi biegi jakoś chodzić ciasno i wogóle wczesniej mi na 2 biegu zgrzytało myslałem ze to synchronizator jak wszystko zaczeło sie psuć to 2ujka chodziła normalnie ale ciezko sie wkładała. wkoncu wieczorem przycinełem mu i też pare razy szarpnałem zeby koledze pokazać o co mi chodzi i zaraz skrecałem nie było juz jedynki tylko 3. Piatka wchodzi wsteczny tez ale wszystko tak dziewnie jak by mi sie silnik przesunął. Jedynke jak wrzucam to tak jakby wogole nie bylo i lata mi cały drazek do zmiany biegów.

Co to moze byc?? co sie rozje....???
Ostatnio edytowano 20 lis 2008, o 13:01 przez Gumis1988, łącznie edytowano 1 raz
Gumis1988
Czytacz

Obroty czy co ?

Postprzez Zico63 » 20 lis 2008, o 10:11

No nawet jakby Kolega sam odpowiedział: "...silnik się przesunął", a dokładnie pewno puściły poduszki zawieszenia zespołu napędowego lub popuściły śruby mocujące.
Druga ososba powinna popatrzeć pod maskę, czy i gdzie porusza się silnik względem nadwozia w czasie delikatnej próby ruszenie samochodem.
Zico63
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe