obroty

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

obroty

Postprzez pezecior » 16 gru 2008, o 11:47

Witam mam podobny problem do niektorych z was , roznica polega na tym zne wam obroty szaleja na luzie a mi na biegach prawie na kazdym daje gaz a on tak jak by nie reagowal , cos jak by przepuszczal ,dopiero jak puszcze gaz i nacisne drugi raz to lapie ale to tez nie za kazdym razem . prosze o konkretna odpowiedz z gory dziekuje i pozdrawiam
pezet
pezecior
Berbeć

obroty

Postprzez marcinkoz2910 » 16 gru 2008, o 11:53

pezecior, kolego OPCJA SZUKAJ było już to z 50 razy na 4um ;)
Zacznij od wyczyszczenia przepustnicy bo widzę że twoje auto ma silniczek 1,8 a w tych silnikach przepustnica lubi się brudzić

Oto opis (lecz na innym silniku ale procedura ta sama) --> http://www.golf3.pl/topics28/mk3-faqfal ... t10880.htm

Napisz mi jeszcze czy masz gaz na lince czy na potencjometrze
marcinkoz2910
Members

Postprzez KristoF » 16 gru 2008, o 21:05

to teraz kilka pytań:
-typ silnika,
-stan filtrów(filtr powietrza i paliwa),
-stan układu zapłonowego(kiedy zmieniałeś świece, przewody itp...),
Możliwe że masz zapchany filtr paliwa przez co nie ma odpowiedniego ciśnienia i silnik nie reaguje na dodanie gazu, z tym że może to też być wina zużytej pompy paliwa która nie daje ciśnienia.
Układ zapłonowy też może powodować mułowate zachowanie auta, wypadanie zapłonów nierówna praca zwiększone spalanie brak przyspieszenia.
Co do zabrudzonej przepustnicy jeśli masz monowtrysk(wtrysk jednopunktowy) to nie ma szans że będziesz miał zabrudzoną przepustnicę.Rzadko spotykane w tym silniku wielopunktowe wtryski mogą mieć takie problemy.Dla pewności podaj typ silnika(AAM, ABS czy ADZ) i rocznik.
pzdr
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera ;]
KristoF
Members

- - -

Powrót do Silniki benzynowe