Odpala za drugim razem?! załamka...

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Sebolba » 17 cze 2008, o 21:44

Witam. Mam taki mały rebus. Ostatnio padła mi pompa paliwa elektryczna. Wymieniłem i wszystko si ale zrobiłem ok 30km i juz problemy z odpaleniem. Golfina owszem odpala ale za drugim razem!!! Wiecznie za drugim! :zdegustowany: Silnik 1,8 na gaziwie i tu nie ma zadnych problemów. Ale jazda na benzynie to koszmar. Jak wspominałem pali za drugim razem jesli kopne mu w pedał gazu to sie buntuje( jakby nie dostawał na tyle mieszanki) Pomocy!!! MOze cos zle poskladałem, przeoczyłem? Juz wczesniej miał takie micro dziury przy ostrzejszej jezdzie ale po wymianie pompy to tragedia! Pompa nowa. Pomocy panowie i panie bo taka bzdura niby ale doprowadza mnie do szału :kwasny:
Sebolba
Berbeć

Postprzez dziabi3 » 21 cze 2008, o 00:45

a filtr paliwa?
Średnie spalanie 7,5>8l lpg /5,8l pb
dziabi3
Members

Postprzez Sebolba » 24 cze 2008, o 23:18

Ello ello!!! Z filtrem jest ok. Człowiek całe zycie sie uczy!! :-D Poprostu zbieg okolicznosci ale zaczął mi swirowac wskaznik paliwa ponizej 1/4 stanu a co za tym idzie myślałem ze paliwa jest ok:) NIE BYŁO! Dolałem benzoli ale i tak wiecej niż powinno bo pół baku. Problemy znikły i golfina znów tnie jak powinna ;-) Reasumując po wymianie pompy na zamiennik dolejcie paliwka i bedzie ok! Pozdrawiam.
Sebolba
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe