Olej Castrola

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Olej Castrola

Postprzez Piotr Bąk » 13 lip 2009, o 15:53

Jak w temacie chciałem sie zapytać o olej Castrola Magnateca, Zawsze uważałem ze jesyt lepszy np od Mobila bo ma te "magnetyczne własności " i to jest super sprawa przy rozruchu np zimnego motorka bo olej nie spływa tak całkowicie do michy czyli przy odpalenieui nie ma takiego dużego tarcia. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Ale podobno właściwości te mają też swoje minusy. Podobno łączą ze sobą opiłki metalu i to strasznie wali na panewki i wałek. Ale słyszałęm też że jest jakaś unowocześniona wersja tego oleju. Pytanie czy słyszeliście o takiej wersji i czy macie jakieś namiary jak to wygląda i czy może poprostu nie lepiej zalac Mobila?? Dzięki i pozdro
Jak jest sprawunia to walić na gadu
Piotr Bąk
Czytacz

Olej Castrola

Postprzez Ramze$ » 13 lip 2009, o 22:56

Piotr Bąk, właściwości i te wszystkie formuły o których wspomniałeś, to tylko marketingowy bełkot.. A o tych "minusach" wgl nie słyszałem i właściwie wątpię ze to prawda. Jak dla mnie olej jak olej.. Jeśli z silnikiem nic się nie dzieje tzn normalnie pracuje i nie bierze oleju to lej jaki miałeś zalany.. Mobila tez możesz zalać, ale zrobisz jak sobie chcesz.. I naprawdę nie wierz w te ulepszone wersje, ochronę silnika itd, bo to zwykły syntetyk, tyle ze przereklamowany..
Ramze$
Czytacz

Postprzez Sivy » 13 lip 2009, o 23:28

Dokładnie, lej co miales jak jest gut.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez felicjator » 17 lip 2009, o 21:30

W corollach Castrola kiedyś lali i były problemy bo silniki zaczęły mocno ykać olej. Teraz na forum corolli nikt raczej nie leje castrola. Mobil,Motul,Valvoline. To najczęstrze wybory.
felicjator
Berbeć

Postprzez Legionista » 19 lip 2009, o 11:29

Tylko mobil super S,,, Castrolla kiedyś lałem i tylko przepłacałem takie moje zdanie
Legionista
Members

Postprzez KristoF » 19 lip 2009, o 12:22

Tylko Shell Helix, albo ELF.
szkoda silnika na Castrola
Był Golf3- największy błąd mojego życia...
a teraz...
Elegancja, komfort , nienaganna jakość i aksamitnie pracujący silnik Millera ;]
KristoF
Members

Postprzez krisss.79 » 19 lip 2009, o 14:29

A ja od roku leje 15/40 GM oplowski i jest :super: ,wczesniej lalem lotosa i po 2000km juz byl czarny jak smola :-D
moj-golf/moja-golfina-t16966.html
Zapraszam do ogladania mojego golfa
krisss.79
Badacz tematu

Postprzez Ramze$ » 19 lip 2009, o 16:21

A ja serdecznie proszę Moderatorów o zamkniecie tematu, zaczyna się wypisywanie kto na jakim oleju jeździ, wszystko zostało już powiedziane :suchy:
Ramze$
Czytacz

- - -

Powrót do Silniki benzynowe