Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.
Moderator: Moderator
przez golfik60 » 6 kwi 2008, o 15:40
mam takie jedno małe pytanie albowiem ze śruby spustowej sączy mi sie olej i co jaiś czas musze troche dolać więć silnk dostaje co troche świerzy olej więc czy jak tak dolewam olej to konieczna jest jego cała wymiana czy moge tak jeżdzić? a jak moge uszczelnoć te śrube bo wymienilem uszczejke miiedzianą i jest to samo więc albo to wina śróby albo gwint jest zjechany
-
golfik60
- Badacz tematu
-
przez marko1967 » 6 kwi 2008, o 17:17
golfik60, jeżeli zbliża Ci się wymiana oleju to bym go wymienił bo przecież trzeba odrazu wumienić filtr oleju a jeżeli nie dawno zmieniałeś to olej możesz zlać do jakiegoś pojemnika i go jeszcze użyć a co do tej śruby to jeżeli wymieniłeś miedzianą uszczelkie i to nic nie dało to może trzeba wymienic śrubę bo może gwint jest walnięty pozdrawiam
-
marko1967
- Members
-
przez K@mil » 6 kwi 2008, o 19:33
Mozesz tez posmarowac na okolo silikonem
ja tak zrobilem i jest dobrze
pzdr.
-
K@mil
- POMOCNIK
-
przez nikoś » 6 kwi 2008, o 20:02
Witaj kolego ja miałem podobny problem z uszczelnieniem niekturych rzeczy (przewodów) i znajomy mechanik doradził mi aby wziąsić taką uszczelke miedzianą i przepalić ją palnikiem (morzesz przepalić ją na palniku gazowyn w kuchni ja tak robie) i uszczelka robi sie wtedy nięka i lepiej sie dopasowuje mi to pomagało ale jesili masz przekręcony gwint to może być lipa pozdrawiam.
-
nikoś
- Berbeć
-
-
-
-
Powrót do Silniki benzynowe