Osłona pod silnik

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Osłona pod silnik

Postprzez DzoNKamizI » 1 sty 2013, o 23:36

Witam,

Z racji iż jestem nowym użytkownikiem forum, proszę wszystkich o wyrozumiałość :> Potrzebuje osłony pod silnik 2.0 8V 115 KM.
1) Rozmieć się ma, że osłona z dziurą na miskę olejową?
2) Jest szansa, że kupię używane oryginalne czy nie warto się tak męczyć i kupić nową podróbkę?
3) Jeżeli ktoś montował podróbkę, jakieś problemy z montażem występowały?
4) Czy znajdę więcej takich osłon na allegro niż ta tutaj? Może źle szukam?
5) Dotyczy 4 - Czy będzie pasowała do benzyny, skoro to z diesla jest?
DzoNKamizI
Gaduła

Osłona pod silnik

Postprzez Opik » 2 sty 2013, o 01:28

Ja się nie spotkałem z ori osłoną pod silnik do bezynówki, więc nie wiem czy taką dostaniesz w ogóle. Z zamiennikami to jest tak, że nawet jak są niby do tej konkretnej wersji to często trzeba coś modzić, przerabiać żeby ładnie siadło. Czy będzie pasować to nie dam sobie głowy uciąć, ale mocowania raczej są w tych samych miejscach, więc kwestia że może ten otwór trochę nie pasować do miski, ale to też nic pewnego. Trzeba by porównać podwozie diesla i benzynówki, wtedy byś dokładnie widział czym się różnią i co może nie podpasować.
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Mario GT » 2 sty 2013, o 06:15

DzoNKamizI, Ja kupiłem osłone pod silnik niby z diesla , a pod Moje 1.8 spasowała idealnie w VW są oryginalnie miejsca na śruby pod osłonę . Smigam z osłoną od kilku miesięcy i nic sie nie dzieje , osłona spełnia swoją rolę znakomicie .Mechanik , który ja przykrecał stwierdził - "Pasuje idealnie , jak fabrycznie " bez żadnych przeróbek . :super:

Niestety nie pamietam aukcji z allegro , z której to kupiłem , ale coś takiego :
http://allegro.pl/oslona-silnika-vw-golf-iii-3-silnik-1-8-1-9-2-0-i2844144736.html
Mario GT
Forumowy wyjadacz

Silnik: 1.8 ADZ
Paliwo: PB

Postprzez DzoNKamizI » 3 sty 2013, o 22:46

Mario GT, czyli kupiłeś używaną? Z oryginalnymi częściami nigdy nie ma problemu przynajmniej, zawsze musi pasować ;)

Opik, udało się mi trafić oryginalną osłonę na allegro i w zasadzie jedyną. Teraz tylko czekać, aż przyjdzie :) A znajomy mechanik powiedział, że to jest jedno i to samo, także obojętne czy diesel czy benzyna - zawsze będzie pasować.
DzoNKamizI
Gaduła

Postprzez Mario GT » 3 sty 2013, o 22:59

DzoNKamizI, będzie pasować ;-) Ja też się zastanawiałem co będzie jak nie spasuje , a tu się okazuje leży jak ulał :-D
Mario GT
Forumowy wyjadacz

Silnik: 1.8 ADZ
Paliwo: PB

- - -

Powrót do Silniki benzynowe