Panowie tragedia niedpala na Pb i LPG 1.4 ABD

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez k-m-r1 » 22 lut 2011, o 16:38

Wczoraj zkończył sięgaz wienc pojechałem na Pb na BP dotankowac gazu
przyjechałem autko zosyało pod blokiem
rano dziś odpaliłem i skrobie szyby nagle pyr pyr zgasło
odpalam krece nic awaryjnie na LPG też nic
w końcu pojechałem z kolegą
teraz próbowałem odpalic i na zaciąg 300m nic
pod maską widze koło wtryskiwaczae /chyba/ tam gdzie mixer lpg i krokowy? bodajrze tak
widze ze mokro jest tam tesz idzie rurka do hamulca ta co pomaga

wniosek taki że albo cos sie przytkało lub przymarzło w co wątpię niemam narazie kluczy wienc nierozbieram

[ Dodano: 2011-02-22, 15:40 ]
Jestem we Wrocku Cmentarz Grabiszyński gdyby ktoś był blisko...
niewiem co mam zrobic a auto bym potrzebował przynajmniej wczwartek
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Re: Panowie tragedia niedpala na Pb i LPG 1.4 ABD

Postprzez PabloSBT » 22 lut 2011, o 17:19

k-m-r1 napisał(a):Wczoraj zkończył sięgaz wienc pojechałem na Pb na BP dotankowac gazu
przyjechałem autko zosyało pod blokiem
rano dziś odpaliłem i skrobie szyby nagle pyr pyr zgasło
odpalam krece nic awaryjnie na LPG też nic
w końcu pojechałem z kolegą
teraz próbowałem odpalic i na zaciąg 300m nic
pod maską widze koło wtryskiwaczae /chyba/ tam gdzie mixer lpg i krokowy? bodajrze tak
widze ze mokro jest tam tesz idzie rurka do hamulca ta co pomaga

wniosek taki że albo cos sie przytkało lub przymarzło w co wątpię niemam narazie kluczy wienc nierozbieram

[ Dodano: 2011-02-22, 15:40 ]
Jestem we Wrocku Cmentarz Grabiszyński gdyby ktoś był blisko...
niewiem co mam zrobic a auto bym potrzebował przynajmniej wczwartek

opisz bardziej szczegółowo co się dzieje przy próbie odpalenia gasną kontrolki ? kręci rozrusznik i nic nie łapie ? czy parska łapie łapie i gaśnie ?
PabloSBT
Members

Postprzez k-m-r1 » 22 lut 2011, o 18:59

kręci kręci i nic tak jak by paliwa nie dostawał kontrolki świecą przygasają bo aku mi powoli siada
nie łapie nic nie parska czuć gazem i bezynke pod maską
sprawdzałem wtyczki każda wypięta i sprawdzona na zabrudzenia czy przewód nie złamany
odpinałem aku by komp sie zresetował wypinałem czujnik temp bo jakiś czas temu padł i jest nowy 3 miechy
płyny mam pod korkiem ta maz jest bo do pracy mam 9 km a ona niby zbiera sie na małych odcinkach jak jeździłem po 130 nie było jej
byłbym w domu to wstawiłbym do ciepłego i rozbierał czyścił a nie mam możliwosci
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
k-m-r1
Weteran

Postprzez K@mil » 22 lut 2011, o 19:35

moze byc czujnik halla
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez PabloSBT » 22 lut 2011, o 20:07

k-m-r1 napisał(a):kręci kręci i nic tak jak by paliwa nie dostawał kontrolki świecą przygasają bo aku mi powoli siada
nie łapie nic nie parska czuć gazem i bezynke pod maską
sprawdzałem wtyczki każda wypięta i sprawdzona na zabrudzenia czy przewód nie złamany
odpinałem aku by komp sie zresetował wypinałem czujnik temp bo jakiś czas temu padł i jest nowy 3 miechy
płyny mam pod korkiem ta maz jest bo do pracy mam 9 km a ona niby zbiera sie na małych odcinkach jak jeździłem po 130 nie było jej
byłbym w domu to wstawiłbym do ciepłego i rozbierał czyścił a nie mam możliwosci

wyjmij kabel z kopułki co leci do cewki włóż tam świece i powiedz komuś żeby zakręcił i zobacz czy jest iskra jak nie ma to cewka do wymiany przerabiałem to samo parę tygodni temu :)
PabloSBT
Members

Postprzez k-m-r1 » 22 lut 2011, o 22:43

PabloSBT napisał(a):wyjmij kabel z kopułki co leci do cewki włóż tam świece i powiedz komuś żeby zakręcił i zobacz czy jest iskra jak nie ma to cewka do wymiany przerabiałem to samo parę tygodni temu

jak znajde klucz do swiec.... albo ktos pożyczy??

[ Dodano: 2011-02-23, 20:06 ]
Dochodzę do wniosku że to cewka bo iskry nie podaje
zdjąłem przewód środkowy z kopułki i przykładam do obudowy silnika i nic zero reakcji iskry brak

nie ma kluczy więc świecy nie wykręcę
czy ktoś jest z Wrocka? chciał bym zobaczyć czy to cewka czy może cos z palcem na podmianę czy odpali wogóle
k-m-r1
Weteran

Postprzez PabloSBT » 23 lut 2011, o 21:29

k-m-r1 napisał(a):
PabloSBT napisał(a):wyjmij kabel z kopułki co leci do cewki włóż tam świece i powiedz komuś żeby zakręcił i zobacz czy jest iskra jak nie ma to cewka do wymiany przerabiałem to samo parę tygodni temu

jak znajde klucz do swiec.... albo ktos pożyczy??

[ Dodano: 2011-02-23, 20:06 ]
Dochodzę do wniosku że to cewka bo iskry nie podaje
zdjąłem przewód środkowy z kopułki i przykładam do obudowy silnika i nic zero reakcji iskry brak

nie ma kluczy więc świecy nie wykręcę
czy ktoś jest z Wrocka? chciał bym zobaczyć czy to cewka czy może cos z palcem na podmianę czy odpali wogóle

no to na 99% to będzie cewka miałem tak samo ale dobrze by było podmienić przed kupnem nowej cewki
PabloSBT
Members

Postprzez k-m-r1 » 23 lut 2011, o 22:34

W takim razie pozostaje mi albo na szrot podjechać nie wiem gdzie są...
lub liczyć na kogoś kto miał by 10 minut i podjedzie
za fatyge stawiam zimego Lecha choc to nie pora
k-m-r1
Weteran

- - -

Powrót do Silniki benzynowe