po paru sekundach gaśnie silnik

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez vwgolfiii » 6 lut 2008, o 22:35

witam
mam pewien problem z moim golfem (moze ktos juz mial taki przypadek), otoz jezeli codziennie rano jade do pracy to zapala i chodzi bez problemu, ale jesli postoi jeden dzien to zapali od razu ale po ok 2 sekundach silnik gasnie. i znowu zapala bez problemu i nie gasnie juz. mialem przypadek nie dawno ze stal 3 dni. zapalil po 2-3 sekundach zgasl i mialem juz potem problem z odpaleniem. zapalil gdzies za 4 razem. samochod stoi zawsze w garazu. jest wymieniony palec rozdzielacza, kopulka, kable WN, swiece. silnik 1.8 ABS
vwgolfiii
Czytacz

Postprzez piootrek » 6 lut 2008, o 22:46

To teraz proponuje sprawdzić dopływ paliwa.Może zaworek zwrotny??Wygląda tak jakby paliwo się cofało do baku.Jak odpalasz to ma jeszcze trochę i odpali i zaraz zgaśnie.A jak już odpali to "naciągnie" i pali do czasu dłuższego postoju, kiedy paliwko zdąży znowu się cofnąć.
Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...:D
piootrek
Czytacz

Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez vwgolfiii » 6 lut 2008, o 22:51

dzieki za podpowiedz, jezeli bys mogl to napisz jeszcze jak go sprawdzic i gdzie sie znajduje? myslalem ze taki zaworek jest w gaznikowych silnikach, wtryskowe tego nie maja. widac sie myle
z gory dzieki za pomoc
Moja Golfina:http://www.golf3.pl/topics2/a-oto-moj-golfik-vt3648.htm
vwgolfiii
Czytacz

Postprzez piootrek » 6 lut 2008, o 23:07

Mam inny silnik, i nie chciałbym wprowadzić Cię w błąd ale u Ciebie pompa jest chyba w zbiorniku i w niej powinien być taki zaworek.
Jeżeli to co napisałem Ci pomogło to ...:D
piootrek
Czytacz

Silnik: 1.4
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

- - -

Powrót do Silniki benzynowe