Podczas jazdy szarpie, robi żabki, gaśnie-jaka przyczyna????

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Janek » 4 cze 2008, o 23:59

Poradził sobie ktoś z tym?
Janek
Berbeć

Postprzez MalyMig » 5 cze 2008, o 23:42

Hmm..Powiem ci tak sprawc sobie podstawe kable zaplonowe swiece , nie wiem jak tam jest rozwiazane czy aparat zaplonowy czy DIS jezeli aparat palec i kopułka . Ale ja bym od tego zaczoł ,jezeli po wymianie teych czesc nic by sie nie zmienilo to zobaczyl bym sama pompe paliwa w baku czy ona sam sie nie przyciera i nie powodoje takich wlasnie szarpan bo nie daje tyle ile powinna dawc Paliwa . Napisz jezeli to nie pomoze Bedziemy dalej szukac Pozdrawiam :):)

[ Dodano: 2008-06-05, 23:53 ]
Według mnie to jest pompa Paliwa ktora nie daje rady i sie przyciera . Mialem juz podobny przypadek Tyle ze tam po jeżdzie samochód juz nie odpalał do tego jeszcze nadpalił przekażnik sterowania pompy .
Mały Mig
MalyMig
Berbeć

Postprzez dwoogie » 11 cze 2008, o 22:46

simon220 - mam chyba taki silniczek jak Ty i właśnie podobne objawy targały moim autem i moimi nerwami od jakiegoś czasu. Dzisiaj właśnie wymieniłem regulator ciśnienia paliwa i już jest cycuś glancuś :) Nie wiem czy akurat u Ciebie jest to samo, ale zawsze warto spróbować. Używany regulator kupiłem za 80 zł z możliwością oddania w razie gdyby to nie to było przyczyną. Pozdrawiam
dwoogie
Berbeć

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Silniki benzynowe