Podejrzewam czujnik halla

Wszystkie informacje o silnikach benzynowych.

Moderator: Moderator

Postprzez Beris » 27 cze 2008, o 00:06

Witam.
Problem zaczal sie kiedy po wrzuceniu luzy samochodzik mial 2 tys obrotow, problem sie powtarza do dzisiaj ( nie zawsze). Nastepnie doszedl problem z odpaleniem.. a minowice po przekreceniu zaplonu rozrusznik kreci ale auto nie chce do konca zapalis, silnik pracuje bardzo wolno i gasnie, gazowanie nic nei daje.. po chwili juz jest wszystko ok. drugim razem problem sie pojawil po ok. 10 min jazdy jak probowalem zapalis ze stacji, zajelo mi to ok. 5 min. Znajomy podlaczyl autko pod zlacze diagnostyczny i komputer pokazal blad z czujnikiem halla. Wiec szykuje sie do kupna czujnika jednak chcialem sie was jeszcze doradzic czy wedlug was faktycznie padl halla.Samocho nie gasl mi w trakcie jazdy...
pozdrawiam i dzieki za pomoc
Beris
Berbeć

Postprzez spiaku » 27 cze 2008, o 11:49

witam czujnik halla raczej nie! Mi tez wyswietla czujnik halla a silniczek swietnie pracuje (z tego co wiem czesto sie wyswietla błąd halla i trzeba go ignorowac). A twoje problemy to moze filtr paliwa.
pozdro spiaku!
spiaku
Czytacz

Postprzez czepi » 27 cze 2008, o 16:32

dokładnie... jak pierwszy raz pojechałen na komputer to mi też pokazało błąd czujnika halla a silnik świetnie pracował. Mechanik stwierdził, że ten błąd w większości golfów wyskakuje i nie ma się nim co przejmować tylko tak jak kolega wyżej napisał trzeba go zignorować
czepi
Members

Postprzez Beris » 28 cze 2008, o 15:09

No niestety juz kuplem czujnik halla, zarazbede go montowal i zobacze czy cos sie zmieni. A co jeszcze mozna podejrzewac w moim przypadk?

pozdrawiam
Beris
Berbeć

- - -

Powrót do Silniki benzynowe